MENU

7 съвета за безболезнена раздяла

dvojka5

7 съвета за безболезнена раздяла

Понякога пожарът в една връзка утихва бавно, неусетно почти, и е само въпрос на време единият от двамата да започне да обмисля идеи за бързото й, но безболезнено прекратяване. Такъв е животът. Независимо от причините, довели до охладняването, важно е да положите усилия, за да се разделите, ако не с добри чувства, то поне запазили уважение един към друг.

Във времената на социалните мрежи безболезнената раздяла не е лесна задача, но ако си поставите за цел тя да се случи лице в лице, макар и след време, отсрещната страна ще ви бъде благодарна за усилията. Предлагаме ви 7 съвета за безболезнена раздяла, проверени във времето:

razdqla3 1. „Забравяне” на рождени дни и общи празници. Грубо, но необходимо, ако искате да светне червената лампа на връзката ви. Половинката ви може и да тъне в недоумение какво ви става и защо е пренебрегната на важни дати, но това е и сигурен начин да покажете, че има проблем. Не се препоръчва обаче да се разделяте точно на рождения ден. Няколко дни по-късно може да си тръгнете с чиста съвест.
2. Често излизане с приятели. Ефектът ще е мигновен, ако половинката ви не харесва компанията ви, защото повечето от тях са необвързани или са субекти с подозрително поведение. Пригответе се за драми на входната врата, но не отстъпвайте. За нея/него ще стане ясно, че започвате да предпочитате приятелите си. Както едно време.
3. Насърчаване на половинката ви да излиза с приятели. За ваш „късмет” той/тя не държи да излиза и предпочита вашата компания, особено ако усеща, че нещо не е наред. Бъдете настоятелни и когато все пак излезе не се му/й обаждайте през цялата вечер. Дори и да ви звънят, не вдигайте, а стискайте палци някой да завърти главата на доскорошната ви любов.

4. Занимаване със самостоятелни дейности. Възобновете хобитата си, с които сте запълвали свободното си време преди, или си намерете нови. Спорт, кино, планини, кола – важното е да прекарвате достатъчно време насаме със себе си или с други хора. Половинката ви ще се почувства пренебрегната и излишна, но нали и това е целта.

razdqla45. Телефонът ви все по-често е изключен или извън обхват. И вместо да се обяснявате и да замазвате ситуацията, по-добре да изслушате мълчаливо упреците и да не се оправдавате. „Имах нужда от спокойствие, да си почина от случващото се между нас” ще свърши работа, ако вече не издържате и моментът за Разговора е дошъл.
6. Не казвате за семейните срещи. Ако близките ви организират голямо парти и ви канят да отидете като двойка, удобно забравете за него/нея и отидете сами. След снимките, които неминуемо ще се появят в социалните мрежи, услужливо качени от братовчедите, се пригответе за самоотбрана и следващата стъпка.
7. Почувствате ли, че е дошъл моментът – поговорете с него/нея. Това е най-добрият съвет, който някой може да ви даде. Гореописаните тактики са приложими, ако нямате смелост да отворите темата или имате нужда от време, за да се изясните пред себе си, че раздялата е това, от което имате нужда. Моментът, в който сте сигурни в себе си, постъпете честно и говорете с партньора си. До скоро той е бил най-близкият ви човек и заслужава да се отнесете с него като с такъв. Всяка раздяла е трудна, но нали знаете – една врата се затваря, друга се отваря.

Прочетете още:

Топ съвети за Свети Валентин след раздяла

8 знака, че нещо не му е наред

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.