MENU

Планински походи за секси и спортна фигура

planina_pohod

Планински походи за секси и спортна фигура

Моментът, в който природата облича пъстроцветната си есенна одежда е идеалното време да сложите удобни спортни обувки и да атакувате върха. Буквално! Защото планинските походи са чудесна, при това безплатна, възможност да се сдобиете със секси и спортна фигура за дълго време. Така че пригответе раницата и атакувайте планината!

Планинските походи не са само за любителите на природата и свободолюбивите натури. Те са чудесна алтернатива за спорт и за всички, на които им липсват мотивация или възможност за редовно посещение на фитнеса или други спортни занятия.

planina_pohod1Защо? При вървене по неравен терен тялото автоматично преминава на режим за интензивно и правилно изгаряне на мазнините. Така, с относително къси разстояния успявате да изразходите голямо количество калории (в зависимост от натоварването между 350 и 550 ккал на час). А ако комбинирате тази активност и със здравословно хранене, резултатът в теглото и външния вид ще бъдe зашеметяващ.
Разбира се, ако сте начинаещи, трябва да започнете с по-кратки отсечки и да изкачвате наклоните бавно като внимавате за дишането си. Не се претоварвайте и правете чести почивки. Много важно условие е да сте добре екипирани – с подходящи обувки, облекло и най-необходимите принадлежности. Важно е раницата да не ви тежи, да подбирате добре проучени и обезопасени терени, и най-вече – да не надценявате възможностите си.
Как планинските походи допринасят за секси фигура?
Редовните разходки през хълмове и хребети заздравяват бедрата и седалищните мускули и извайват сексапилни извивки. Освен това развиват горната част на ръцете и мускулите на гърба, което има положителен ефект върху стойката на тялото. Така се оформя една цялостно атлетична фигура, която можете да демонстрирате в каквото искате облекло – тя ще пружинира и примамва дори под дрехите!

Какви са ползите от планинските походи за здравето?

Едновременно с подвижността и фактора „красота“, планинските походи ще се отразят изключително благоприятно и на цялостното ви здравословно състояние. Редовното им практикуване ще укрепи сърдечно-съдовата, дихателната и имунната системи като по този начин ще направи организма по-устойчив на инфекциозни заболявания, ракови заболявания, инсулт и инфаркт. От друга страна ще стимулират метаболизма, ще регулират нивата на холестерол, ще понижат кръвното налягане и ще подобрят енергичността на тялото и мозъка.

Последно, но не и по важност, предимство на планинските походи е, че те са чудесно лекарство срещу стреса. Разходката сред природата отвлича съзнанието от динамичното ежедневие, намалява възможността за депресивни състояния, подобрява концентрацията и спомага за общото възстановяване на благосъстоянието.

Е, приготвихте ли раницата?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.