MENU

Pampers дарява неонатално оборудване на 10 български болници

Beds

Pampers дарява неонатално оборудване на 10 български болници

Pampers полага целенасочени усилия да допринасе възможно най-много за подобряване качеството на грижите за новородените в българските родилни домове. Ето защо, на 10 болници в София, Бургас, Плевен, Пловдив, Варна, Шумен, Сливен и Стара Загора бяха предоставени легълца за новородени или специални столове за родилки от марката. 

Първата среща между майката и новороденото е много емоционален и важен момент. Подходящата среда и удобствата в първите им дни заедно помагат на бебетата да се адаптират към новата среда и стимулират кърменето. По този начин, чрез насърчаване на кърменето и осигуряване на по-добра грижа за децата, често се намалява и дължината на престоя в болницата.

Beds Babies 2

За да заяви своята дългосрочна грижа към здравето, комфорта и благополучието на новородените бебета и техните майки в България, Рampers осигури 120 легълца за новородени и 100 стола за кърмене в родилните отделения в 10 български болници: УАГБ „Майчин дом“, София; МБАЛ – Бургас; МБАЛ „Шейново“, София; МБАЛ „Г. Странски“, Плевен; МБАЛ „Св. Георги“, Пловдив; МБАЛ „Св. Анна“, Варна; МБАЛ – Шумен; МБАЛ „Ив. Селимински“, Сливен; МБАЛ – Пловдив; МБАЛ – Стара Загора.

Chairs

Клиниката по неонатология в „Майчин дом“ получи 30 легла за новородени и 20 стола за кърмене. Проф. д-р Виктор Златков, Изпълнителен директор на болницата и Национален консултант по Акушерство и Гинекология, коментира: „Благодарни сме на Pampers за подкрепата, както и за вниманието към нашата болница. Навременната грижа, която новородените получават от нас, включва техния комфорт, както и комфорта на техните майки. Жестът е много важен за болницата и е още един знак за дългогодишното партньорство между Pampers и болниците в България. Инициативите на Pampers вече са традиция в подобряването на качеството на грижата за нашите най-малки пациенти“.

Prof. Zlatkov

Д-р Лилия Вакрилова, Началник отделение “Интензивни Грижи” на Клиниката по неонатология в „Майчин дом“, също коментира: „Инициативата на Pampers прави още по-приятни първите дни на новородените и техните майки заедно. Pampers традиционно даряват оборудване за неонаталните отделения в много родилни домове и ние сме благодарни за вниманието им към качеството на грижите за бебетата. Неонаталните легълца и столовете за родилки създават оптимални условия за бебетата и майките по време на техните първи най-емоционални моменти.

Dr. Vakrilova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.