MENU

Pampers-UNICEF отбелязва 10-тия си рожден ден с едно желание

Iva s maikite v bolnicata v Bosangoa

Pampers-UNICEF отбелязва 10-тия си рожден ден с едно желание

На 11 ноември 2015 г.  партньорството между Pampers® и UNICEF отбеляза своя 10-ти рожден ден.  За тези 10 години партньорството между Pampers и UNICEF си поставя за цел сбъдването на едно-единствено желание: да елиминира неонаталния тетанус навсякъде по света. 

По повод юбилея едно от най-дългите корпоративни партньорства Pampers-UNICEF обявява елиминирането на неонаталния тетанус в 17 страни (Буркина Фасо, Камбоджа, Камерун, Кот д’Ивоар, Габон, Гана, Гвинея-Бисау, Лаос, Либерия, Мадагаскар, Мавритания, Мианмар, Сенегал, Сиера Леоне, Танзания, Източен Тимор и Уганда) и приканва родителите и техните бебета да се присъединят към едно специално пожелание за рожден ден: да помогнем за елиминирането на неонаталния тетанус в страните, където той все още е заплаха.

pampers_iva

Неонаталният тетанус засяга семейства в някои от най-бедните райони на света и най-често е резултат от нехигиенични родилни практики като прерязване на пъпната връв с нестерилни инструменти. Веднъж заразен с неонатален тетанус, организмът никога не може да бъде излекуван и в някои части на света тетанусът все още бележи живота на 49 000 новородени всяка година, което се равнява на един детски живот на всеки 11 минути.

Благодарение на помощта на родители от целия свят, от началото на кампанията „1 пакет = 1 животоспасяваща ваксина” приблизително 500 000 бебета са били спасени и всяка секунда една майка и нейното бебе са получавали ваксина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.