MENU

НОВИЯТ Braun Silk-expert IPL – интелигентна трайна епилация

НОВИЯТ Braun Silk-expert IPL – интелигентна трайна епилация

 

Braun – марката епилатори, ползваща се с най-голямо доверие по света, представя новия си продукт Braun Silk-expert IPL – интелигентният избор за трайно и видимо обезкосмяване. Със Silk-expert IPL, Braun въвежда технологията SensoAdaptTM, чрез която жените могат да се насладят на безопасни и ефективни процедури в собствения си дом. Резултатът е надежден, и на практика безболезнен, начин за постигане на трайно гладка кожа.

Технологията SensoAdapt™

С интелигентния сензор за цвета на кожата SensoAdapt™, Braun Silk-expert отбелязва ключов напредък в категорията на IPL системите за епилация. Технологията премахва напълно нуждата да гадаете и съпоставяте цвета на кожата си с цветови диаграми, и автоматично настройва интензитета на светлината на оптималното за кожата ниво. За разлика от други уреди, които отчитат само дали кожата може да бъде третирана с IPL, сензорът SensoAdapt™ разпознава цвета на кожата непрекъснато, до 80 пъти на секунда, и наглася интензитета на светлината на точното ниво за всеки импулс. Това е от изключително значение, тъй като цветът на кожата се различава не само в отделните части на тялото, но и в рамките на една зона.

Това е най-бързата налична IPL технология за високоенергийни нива, с импулси на всеки 0,9-1,9 секунди. По този начин третирането на крак или ръка трае само 8 минути.
Уред с клинично доказана ефективност и безопасност.

Braun Silk-expert IPL е клинично изпитан и одобрен от Администрацията за контрол върху храните и лекарствата на САЩ (FDA). Клиничните изпитвания показват, че след 4 седмични процедури, при жените се наблюдава значително намаляване на космения растеж:
• 94% от жените казват, че виждат видими резултати само след 3 месеца употреба
• 89% от жените отчитат видимо намаляване на окосмяването дори 12 месеца след последната процедура

Високоефективен при употреба Braun, Silk-expert IPL има режим на плъзгане и прецизен режим, което позволява лесно адаптиране за различните части на тялото. Режим Плъзгане позволява бързо и ефективно третиране и се препоръчва за големите зони, като краката и ръцете. Прецизният режим е за третиране на чувствителни или малки, труднодостижими зони, като бикини зоната или подмишниците.

На практика безболезнената система за епилация може да бъде използвана както за лице, така и за цялото тяло, и предоставя на жените цялостно решение за всички техни нужди, свързани с премахване на нежеланото обезкосмяване.

С вградения си кабел, Braun Silk-expert IPL е винаги готов за употреба и може да бъде използван на максимална мощност без прекъсвания, като уредът има капацитет от 300 000 импулса. Това се равнява на 15 години третиране на цяло тяло и дори повече, ако се използва само за някои части на тялото. Не се налага използването на гелове или смяна на лампи.

Braun Silk-expert IPL е лесен за употреба и не изисква предварително обучение. Той е компактен, стилен и с ергономичен дизайн, с лесна за хващане дръжка, което го прави идеалното решение за заетите жени, които са винаги в движение.

Предупреждение: Имайте предвид, че Braun Silk-expert IPL е най-ефективен за светла до средно-тъмна кожа и естествено руса до тъмнокафява/черна коса. Уредът не трябва да се използва близо до очите и по челото.

Как действа IPL технологията?

IPL (интензивна импулсна светлина) е иновативна технология, използваща светлинна енергия, насочена към цикъла на повторен растеж на космите. IPL ефективно редуцира повторния растеж на косъма и осигурява трайно видимо обезкосмяване. Припомняме, че растежът на косъма протича в три фази:
Фаза 1: Анаген (фазата на активен растеж) – изникването на косъма от корена и появата му на повърхността. Той продължава да расте до окончателното спиране на растежа.
Фаза 2: Катаген (междинна фаза за космения фоликул) – обикновено много кратка фаза, която води до последния етап.
Фаза 3: Телоген (фазата на покой) – краят на цикъла на растеж на косъма – косъмът пада по естествен път. След това цикълът започва отначало с нов косъм.
Как действа Braun Silk-expert IPL?
Braun Silk-expert IPL излъчва светлинни импулси под повърхността на кожата, които са насочени към меланина в космения фоликул. Меланинът се нагрява, изтласква космения фоликул към фазата на покой и с течение на времето косъмът пада по естествен начин. При продължителна, редовна употреба светлинната енергия способства за предотвратяване на достигането на нежеланите косми до повърхността на кожата и повторният растеж бива трайно редуциран.
Как се използва Braun Silk-expert IPL?
Стъпка 1: За начало, трябва предварително да отстраните окосмяването от зоната, която ще третирате, чрез предпочитан от Вас метод (крем, епилатор, самобръсначка). Използвайте Braun Silk-expert IPL винаги върху почистена и подсушена кожа.
Стъпка 2: Включете уреда в контакта. След като LED лампичките светнат, Braun Silk-expert IPL е готов за употреба. Имайте предвид, че уредът се нагрява леко при ползване. Препоръчваме преди първата процедура да тествате реакцията на кожата към Braun Silk-expert IPL върху малка част от зоната, която смятате да третирате. Изчакайте 48 часа, за да видите резултата.

Стъпка 3: Ако кожата изглежда нормално след 48 часа, пристъпете към първата процедура с Braun Silk-expert IPL. Изберете предпочитания режим на работа („нормален“, „нежен“ или „свръхнежен“) и плъзнете уреда по кожата за бързо и непрекъснато третиране. 3-степенният режим („нормален“, „нежен“ и „свръхнежен“)  позволява ръчно регулиране на интензитета на светлината и персонализирано и удобно използване за различните зони.

В случай, че развиете кожна реакция, преустановете употребата на уреда и се консултирайте с лекар. Не третирайте тестовата зона поне една седмица след теста.

След колко време се виждат резултатите от Braun Silk-expert IPL?

Цикълът на космения растеж варира за различните хора и за различните зони от тялото (подмишници, долната част на крака и бикини зоната). Може да отнеме до 18-24 месеца, в зависимост от зоната. Тъй като косъмът се поддава на светлинно третиране само по време на фазата на растеж, важно е да бъдат проведени многократни процедури, за да бъде постигната трайно гладка кожа. Затова препоръчваме начална фаза от 4-12 седмични процедури за постигане на оптимални резултати. Ако спрат да се виждат новопоникнали косми, няма нужда да завършвате пълния курс от 12 седмични процедури. Може да преминете към поддържащи процедури, като продължите използването в зависимост от необходимостта. За някои хора е нужна една процедура на всеки 1-2 месеца, а за други – веднъж на всеки 6-12 месеца.

Има ли зони, върху които не може да се използва IPL?

Уредът не е предназначен за употреба в следните зони:
– Около очите и близо до веждите
– Върху зърната и ареолите на гърдите, интимните зони, в ноздрите и ушите.
– Мъжете не трябва да го използват в интимните зони, на лицето или врата.
– Над или близо до всякакви чужди тела като силиконови импланти, пейсмейкъри, устройства за подкожно инжектиране (инсулинови помпи) или пиърсинг.
– Върху бенки, лунички, изпъкнали вени, зони с по-тъмен пигмент, белези или кожни аномалии, преди да се консултирате с лекар. Употребата може да доведе до изгаряне и промяна в цвета на кожата, което може да затрудни идентифицирането на кожни заболявания (например, рак на кожата)
– Върху брадавици, татуировки или перманентен грим. Може да доведе до изгаряне и промяна в цвета на кожата (хипопигментация или хиперпигментация)
– Върху зони, на които използвате дълготрайни дезодоранти. Може да доведе до кожни реакции.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.