MENU

Какво говори любимият цвят за характера ви?

 

Какво говори любимият цвят за характера ви?

Какво говори любимият цвят за характера ви?

Любимият цвят издава тайни за характера на всеки от нас. Възможно е да смятате, че нямате такъв и че обичате всички цветове на дъгата, но ако направите анализ на стила си със сигурност ще откроите цветова гама, която преобладава. Освен това, колко пъти сте се колебали кой цвят да изберете и в крайна сметка сте залагали на познатия нюанс? Това е така, защото подсъзнателно търсите комфорт и сигурност в цветове, които подхранват тези състояния. Вижте какви тайни разкрива за характера ви любимият ви цвят.

Жълто – цветът на щастието, мъдростта и философията, любим на креативните личности. Не случайно е цветът на учените, философите и изобретателите. Хората, които го предпочитат обикновено сa весели, общителни и свободолюбиви, а в компания изпъкват с чувство за хумор. С каквото и да се занимават, за тях е важно да имат свобода на действие. Въпреки че привидно са купонджии обаче, те умеят да взимат прагматични решения и притежават аналитично мислене, което им помага в работата.

cvetove7Зелено – цвят, предпочитан от уравновесени хора, които избягват конфликтни ситуации и държат на спокойствието си. То е символ на надеждата, мира и обновлението в природата и душевността. Любителите на зелено са общителни и откровени, но търсят баланса на всяка цена. Скромността е тяхно отличително качество и може би затова са уважавани и търсени за съвет.
Синьо – предпочитано е от противоречиви личности. От една страна са наблюдателни, състрадателни и чувствителни, а от друга – потискат желанията си и трудно взимат решения. Мечтатели са, но не реализират желанията си. Сложната им душевност понякога разклаща равновесието им.
Червено – този цвят говори сам за себе си. Това е цветът на емоционалните, самонадеяните и агресивни личности. Помитат всичко по пътя си към целта. Те са вечни оптимисти и не понасят еднообразието. Такива хора заразяват с ентусиазъм, но и са в състояние да вбесят околните, защото трудно признават грешките си. Към близките разкриват друго лице – загрижени, обичащи и подкрепящи.
Оранжево – цветът на младостта, енергията и забавленията. Оранжевото е цветът на любопитните натури, които са в центъра на всяка компания. Интелигентни, но и склонни да драматизират, за да привлекат вниманието. В очите на близките си изглеждат добродушни, но всъщност преследват упорито целите си.

Розово – мекият еквивалент на червеното. Носещите розово са романтични натури, способни на трайни взаимоотношения. Често са склонни да идеализират действителността. Обичат да се чувстват обичани и обгрижвани.  Имат усет за естетика, но са непрактични в реалния живот.

cvetove6Лилаво – любим цвят на хора със силно изразена самостоятелност и оригиналност. Критични към себе си, но не щадят и околните. Често са саркастични. Любителите на лилавите нюанси имат психиката на ръководители, но често изпадат в депресивни състояния, защото чувстват, че перфекционизмът им  остава неразбран.
Кафяво – цветът на уравновесените личности – добронамерени, малко консервативни, мили и моногамни. Всички им се доверяват. Импулсивността е чужда на природата им и затова понякога изненадват с прояви на нетактичност. Амбицията също не им е присъща и рядко се издигат в професията си.
Сиво
– цветът на равновесието. Почитателите му обичат да са заобиколени от ред и спокойствие и са готови да работят в тази посока, без да очакват награда. Не са крайни в емоциите си – откриват сивото във всяка ситуация. Животът им е низ от върхове и падения, но твърдо вярват, че всеки сам кове съдбата си.

Черно – обичат го страстните мистериозни натури, които прикриват копнежите си и не искат да изпъкват. Тези хора предпочитат да наблюдават, докато философстват и анализират обстановката. Лесно завързват контакти благодарение на вродената си дипломатичност.

Бяло – символ на чистотата, доверието и младостта. Но също и на наивността, че светът може да бъде съвършен, а хората – безгрешни. Това убеждение кара любителите на бялото да са безкомпромисни към недостатъците на другите, защото ги сравняват със собствената си „безпогрешност”.

Е, кой цвят преобладава в живота ви и описва ли характера ви?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.