MENU

Как да защитим детските зъби от захарни киселини?

dete_zubi

Как да защитим детските зъби от захарни киселини?

Децата просто умират за газирани напитки и сладкиши – и така дават зелена светлина на едни от най-големите виновници да развалят на зъбките им. Киселинността в газираните напитки като лимонада и кола, и дори в по-здравословните лакомства като плодове и сокове, разрушава ценния защитен емайл на детските зъбки. Как да защитим детските зъби от захарни киселини?

VDM_Junior6+_75_Strawberry_CEE_1506_1Не, не като се превърнем в строги охранители на детското меню и забраняваме всякакви изкушения. Решението за здрави зъбки вече е в магазина – ефективна превенция на устната кухина и здрави зъби за деца над 6 години от Vademecum!
За съжаление зъбната ерозия е най-често срещания стоматологичен проблем при децата на възраст от 5 до 17 години, което може да доведе до проблеми и в по-късна възраст. Но помощта е под ръка от експертите по устна хигиена на Лабораториите Вадемекум (Vademecum). Новата паста за зъби за деца Vademecum Junior 6+ с щит за защита от захарни киселини предпазва зъбите на малчуганите от вредния ефект на лактатите до 12 часа.
Последното попълнение към гамата на Вадемекум (Vademecum) детски пасти за зъби е с иновативна формула с Erylite и балансирано pH, която не само неутрализира вредните захарни киселини, произведени от газираните напитки и сладки храни, но и намалява производството на нови киселини като предотвратява зъбната ерозия и последствията от нея.
VDM_Junior6+_75_Spearmint_CEE_1506_1Новата Vademecum Junior 6+ използва многофункционална защитна система за предпазване на ценните постоянни зъби. Калциевата формула помага за поддържане на реминерализацията на слоя от зъбния емайл, който предпазва зъбите от увреждане.
Това е съчетано с иновативен набор от съставки, включващ препоръчаното от зъболекарите количество флуорид 1,450ppm – за здрави и силни зъби и щастлива усмивка.
Новата паста за зъби Vademecum Junior 6+ с щит за защита от захарни киселини е налична в търговската мрежа от ноември, а цената й е също толкова апетитна – 3,69 лв.
Предлага се в два свежи вкуса – мента и ягода, за да задоволи различните детски вкусове.
Това е най-новото попълнение към успешната и доказала се продуктова линия за деца на Лабораториите Вадемекум, която включва Vademecum Junior 2 in 1 – паста зъби и вода за уста, осигуряваща пълна антибактериална защита с аромат на ягода, както и паста за зъби с флуорид за най-малките – My Little Vademecum за деца от една до шест години, която се предлага в два приятни меки вкуса – ягода и ябълка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.