MENU

Как да преодолеете раздялата по-лесно?

Как да преодолеете раздялата по-лесно?

Как да преодолеете раздялата по-лесно?

 

Преодоляването на раздялата с партньор може да се окаже „мисия невъзможна“ за доста дълъг период от време. Лягате с мисълта за него, ставате с мисълта за него, а приятелките ви отрупват със съвети – кой от кой по-ценен, но абсолютно неприложими за състоянието ви. Или поне на вас така ви се струва.

Ситуацията се усложнява, ако сте в обща компания или още по-лошо: живеете в малък град и шансът да го видите, ако си подадете носа навън, е почти 100 процента. Как тогава се предполага да го забравите?

Добре, съгласни сме, че раздялата с човек, когото обичате е болезнена – всички сме минавали по този път. Но не мислите ли, че е време да се вземете в ръце? Било, каквото било, няма значение кой е по-виновен. Раздялата е факт. И докато вие роните сълзи, той вероятно се разхожда спокоен и щастлив и вече набелязва следващата си жертва.

Така че, след като прочетохте последната страница от книгата на отношенията ви, я затворете и я поставете на лавицата при останалите. Време е за нова! Ето няколко съвета, с които по-лесно да преодолеете раздялата с партньора и да се почувствате отново жива.

razdqla1Намирайте си работа.  Хей, телевизорът няма да избяга! Но лежането пред него ще ви депресира допълнително. Заемете се с неща, които отлагате от дълго време. Дори и да не сте къщовница, основно почистване на стаята и изхвърляне на ненужни вещи ще ви се отрази чудесно. Ако пък не искате да се разделяте с предмети със сантиментална стойност, то тогава ги опаковайте прилежно и ги приберете в кутия и на тавана.
Излизайте. Добре, подредихте около себе си, но и с „висенето” в профила му в социалната мрежа трябва да се справите. Сега е време всички да видят колко добре изглеждате след раздялата. Изправете (или накъдрете) косата, облечете удобни, но стилни дрешки, малко спирала, руж и гланц за устни за разкош. Наслаждавайте се на одобрителните усмивки около себе си и стига сте се оглеждала за него!
Спортувайте. „Здрав дух в здраво тяло“, гласи народната мъдрост. Физическите упражнения ще калят тялото и ума и ще ви влеят силна доза оптимизъм след тренировка. Доказано е! Фитнесът и джогингът са приемлив вариант, но защо не опитате с танци? Народни, ориенталски, салса или зумба – важното е музиката да ви е на сърце и да се чувствате секси, танцувайки. Знае ли човек… може и да срещнете някого там.

Алкохол? В никакъв случай! Който е измислил вселенската мъдрост, че пие, за да забрави, най-вероятно продължава да пие, без да е забравил. Подкрепяме ви да излизате повече, но злоупотребата с алкохол в клуба само ще ви депресира, още повече на сутринта. Особено, ако се сетите, че по някое време сте се обадили на Него, но не помните какво точно сте му казала. Не си го причинявайте.

razdqlaНовата връзка не е решението. Току-що сте се разделили, раната е прясна, но се питате дали да не послушате съвета на приятелките си – „клин клин избива”? Това няма да помогне, ако не сте се освободили от емоционалния товар на раздялата. Дайте си време, премислете нещата, опознайте по-добре себе си. Новият човек ще дойде в живота ви, когато сте готова за него.
Бъдете позитивна. Трудно е да съберете парченцата от разбитото си сърце, но с всеки изминал ден ще добавяте по едно. Помнете, затворената врата отваря друга. И Някой там горе ви разделил именно с тази цел – не сте били един за друг. Мислете позитивно. Ако сама ви е трудно да се настроите на такава вълна, то в книжарниците има изобилие от подобна литература – много хора твърдят, че помага. Не пречи да опитате.
Не се самосъжалявайте. Не е особено градивно всеки ден да си повтаряте, че не се чувствате добре. Ако основната ви тема на разговор е колко страдате и колко изоставена се чувствате, то значи изпитвате мазохистично удоволствие от мрънкането ви. А и рискувате да досадите на околните. Престанете да се възприемате като жертва, а се събудете, погледнете се в огледалото и изкрещете – „Чувствам се страхотно’’!

Най-важното, което трябва да запомните е да не се насилвате – извървете пътя на преодоляване на раздялата стъпка по стъпка. Бъдете силна и обичайте себе си, защото така ще излъчвате любов. И бъдете сигурна, че някъде там стои и търпеливо ви чака Той – Мистър Единствен.

One Response to Как да преодолеете раздялата по-лесно?

  1. Gossip Girl Gossip Girl says:

    Хммм, когато обичаш или по точно имаш огромна нужда от някой, е много трудно да преодолееш каквото и да било. Само времето и спирането на всякакъв контакт би могло да помогне в такъв момент. Благодаря за поучителната статия 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.