MENU

„Изкуството на предимството”

 

 

Издател: ИнфоДАР
Автор: Кайхан Крипендорф
Страници: 324
Цена: 12.99лв.

„Изкуството на предимството” – интерпретация върху древния трактат „Тридесет и шест стратегеми”, представя нов поглед върху възможните начини за влияние, както и за придобиване и запазване на преимущество над конкуренцията. Стратегемите развиват въображението ни в посока създаване на успешни иновативни стратегии за успех в бизнеса в условията на нарастваща конкуренция.

Izkustvoto na predimstvoto-Cover 2014 Front_2Преди повече от две хиляди и петстотин години военните и политическите умове в Китай започват да обмислят наука за стратегиите, като обединят знанията си в няколко универсални принципа – тридесет и шест стратегеми. Стратегемите се оказват също толкова ефективни в съвременния бизнес, колкото са били и в древното китайско военно дело. Бизнесът, също като политиката и живота сам по себе си, се базира на принципите за власт и оцеляване.
Книгата е съкровищница от подходящи тактики за успешния мениджър и бизнес стратег. Кайхан Крипендорф предлага задълбочен анализ за бизнес взаимоотношенията и конкурентните предимства в условията на глобализация.
Кайхан Крипендорф е експерт по иновативни бизнес стратегии и автор на четири книги, както и на един от най-популярните блогове FastCompany.com.
Придобил е МВА от Колумбийския университет и Лондон бизнес скул. Преди това Крипендорф е завършил бакалавърска степен по финанси в бизнес училището „Уортън” и по инженерни науки, също в Университета на Пенсилвания. Редовно участва в предавания на Fox Business, National Public Radio, Bloomberg Businessweek, Bloomberg Radio. Живее в Гринуич, Кънектикът със съпругата си и трите си деца.
„Прилагайки древната източна мъдрост в модерния бизнес, книгата на Крипендорф дава на западните мениджъри стратегии за постигане на успех”Марк Макнийли, автор на „Сун Дзъ и изкуството на бизнеса”

Written by:

Published on: 25/03/2014

Filled Under: Книги

Views: 2057

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.