MENU

Грим тенденции пролет/лято 2015 през погледа на M.A.C

?????????

Грим тенденции пролет/лято 2015 през погледа на M.A.C

Игра на цветовете, загатнат блясък, бронз и хидратация, съвършено гладка кожа с естествено излъчване – такива са тенденциите в грима през предстоящия сезон пролет/лято 2015 г. Или поне така ги вижда грим-директорът на топ името в декоративния грим M.A.C – Балтазар Гонзалез. А след като на инстинктите, въображението и най-вече – на професионализма му, се доверяват мнозина стилисти, гримьори и артисти по света, кои сме ние да му противоречим?!

Балтазар Гонзалез подхранва своята страст, ходейки на опера, концерти или рисувайки. За изкуството използва моливи и акварели, и в стила на свободомислието, което често е запазена марка на всеки гримьор на M.A.C, дори чупи пълнителите на различни цветове химикалки, за да вземе мастилото им. „То е почти прозрачно“, оправдава се той, доказвайки, че истинският художник ще стигне докрай, за да създаде шедьовър.

M-A-C_0089_1

Във всичко това успяхме да се убедим лично. Балтазар Гонзалез бе специален гост на официалното представяне на M.A.C тенденциите в грима за пролет/лято 2015 г. в София. Усмихнат, жизнерадостен и изпълнен със страст към цветовете, която магнетично се пренася върху всички наоколо, той подробно ни разкри най-актуалните визии за предстоящия сезон.

В сравнение с тенденциите в грима през миналата година, пролет/лято 2015 г. обещава големи промени. От романтична визия се преминава към повече свежест, естественост и лъчезарност в излъчването. Цветовете имат ясно послание за позитивизъм, радост и невинност, подобно на един своеобразен триум на младостта, постигнат чрез различни нива на отражение, бронзиращ ефект в тена, загатнат блясък във всяка зона и наподобяващи неон нюанси.

LightnessofBeing-LineUp-300_1

По-конкретно, Балтазар Гонзалез разграничи 4 различни „вълни“ в грим пролет/лято 2015 г:

1. Подчертаване на очите. Всичко в грима е свързано с оформянето на окото – плътни, обемни мигли, обгръщащи клепача, но не с „парти“ ефект, а някак по-свежо и младежко.

Очертаването с очна линия или молив следва естествената форма на окото, без да я променя. Нанася се дискретно в корена на миглите и не излиза от контура. Въвежда се едно ново виждане за черното – фино, сладко и невинно. За повече драматичност можем да удебелим линията в края и да комбинираме с блясък в средата за ефект при премигване.

Сенките са необходими за цялостното оформяне на окото. Те следват очертанията на молива/очната линия, създавайки усещане за аеродинамичност.

LIGHTNESSS_OF_BEING_300_1

2. Игра със светлината. Тук се обръща внимание на начина, по който кожата отразява светлината. Особено подходяща тенденция за лятото, когато гримът трябва да е по-свеж и лек.

Ефектът за „целуната от блясък и хидратация“ повърхност във всяка зона се постига с помощта на различни текстури. Фон дьо тен за основа. На скулите се нанася леко балсам за устни за леко матиращ ефект, а по ръба на носа – бронзиращи пигменти. Устните? В ярки цветове, леко матови.

За финал Балтазар Гонзалез (а и всички топ гримьори) препоръчва любимия си продукт – минерална бронзираща пудра, отразяваща светлината по неповторим начин. Нанася се в средната част на лицето (скулите и носа) и над устните.

LIGHTNESS_OF_BEING_AMBIENT_300_1

3. Парти грим. Той въплъщава тържеството на младежкия дух. Не тежък и драматичен, а създаващ усещане за свежест и естествен чар. Новата тенденция изисква цветовете да се нанасят разумно и обрано, с един замах върху долния клепач. Търси се избелващият ефект, затова и нюансите са нещо средно между пастелни и неонови.

4. Ефект „без грим“. Това са визиите, при които сякаш липсва грим. Основният акцент е кожата като се дава предимство на бронзирането, но не като скулптуриращ елемент, а по-скоро като ефект.

StudioConcealandCorrect-BeautyShots-300_1

Основната функция за оформяне и създаване на ефектите се дава на минералния фон дьо тен, който действа като магически инструмент. В тази визия особено актуални са луничките, които ако нямате, можете да направите с по-тъмен молив. Подтоновете след това се комбинират с бронзиращата пудра за придаване на мека свежест. Нанася се леко, но навсякъде – първо с голяма четка по цялото лице, след това с втора четка, по-наситено в Т-зоната. За синхрон можете да бронзирате и клепачите. Финалът се пада на ружа.

И така, предстои наистина пъстър грим сезон пролет/лято 2015. Сигурни сме, че на която и визия да се спрете, ще жънете успехи. А за максимален ефект и винаги различно излъчване, експериментирайте и с 4-те. Е, с коя ще започнете?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.