MENU

Грим според формата на лицето – кръгло лице

 

Грим според формата на лицето - кръгло лице

Грим според формата на лицето – кръгло лице

Гримът е чудесен „инструмент“ за моделиране на лицето. Той може да свърши чудеса, като прикрие несъвършенствата и подсили предимствата във формата на очите, скулите, устните, дори брадичката. Но това може да стане, само ако е нанесен правилно.  Продуктите и цветовете трябва да бъдат съобразени с цвета на отличителните ви белези и нанесени в точни пропорции на точното място. Ето как да подбирате грима според формата на лицето си.

Грим за кръгло лице

kruglo_liceЖенствено, естествено меко, със закръглени бузки и овална брадичка – това са характеристиките на кръглото лице. И въпреки че се смята за много атрактивно и някак по детински чаровно, гримът трябва да бъде така нанасян, че да подчертава всичките му предимства. За повече ефект се препоръчва игра с нежните нюанси.
Очи: Нанесете слой сенки в блед или неутрален цвят върху целия клепач чак до костта на веждите. Очертайте очите с мек молив или очна линия и леко размажете. Във външните ъгли на очите нанесете по-тъмен цвят сенки, а във вътрешния – по-светъл. За миглите използвайте спирала с удължаващ ефект.
Устни: Заложете на мек бляскав гланц за устни или кремообразно червило. Ако сте с по-светла кожа, можете да изберете светло розово или прасковено. Ако сте с по-тъмна кожа, заложете на неутрални цветове или тъмна слива.
Скули: В ямките на бузите нанесете по-тъмен нюанс фон дьо тен. След това обичайния руж – под скулите, а върху него – леко бляскав руж в прасковено – розов нюанс. Разнесете с бързи движения нагоре към скулите.

Очаквайте утре: Грим за сърцевидно лице

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.