MENU

Бюти съвети за нови мами

Бюти съвети за нови мами

В периода на майчинството много жени, съзнателно или не, забравят да се грижат за личния си физически и емоционален комфорт. А двата за тясно свързани. Понякога заниманията с мъничето отнемат цялото ви време и единственото ви желание е да се наспите. И ако в първите месец-два това е нормално, то по-нататък ще ви трябва воля, за да пробудите кокетството си. Защото от какво има нужда семейството? От щастлива (и красива) мама, разбира се.

Ето седем бюти съвета за нови (и не чак толкова) мами, които искат отново да се почувстват добре в кожата си:

1. Мийте често косата си. Усещането косата да е чиста е несравнимо. Чувството как скалпът диша, главата олеква, усещането за въздушност… Нали? А защо тогава правите компромис и свиквате да я връзвате целодневно, за да не личи, че не е чиста? Пъхайте и главата си под душа, отнема минутка, сушенето й още толкова, но самочувствието и лекотата да развеете чиста коса ще си струват. Пък дори и да е вързана на опашка.
2. Поддържайте ноктите си. Ясно е, че не може да се грижите за бебето с дълъг маникюр, но това не означава да изрежете късо ноктите си и с това да приключите. Ръцете ви са постоянно пред очите ви, затова се грижете за тях. Лакирайте се, втривайте масла или ходете на маникюр (все ще се намери маникюристка наблизо), защото дни наред ще виждате цвят и красив външен вид буквално във всичко, което докосвате.
3. Епилирайте се. Това, че не сте върнали формата си или носите панталони от практична гледна точка, въобще не означава, че трябва да отгледате “гори тилилейски”. Нищо не ви пречи докато сте под душа да отделите минутка и за самобръсначката. Повярвайте, не само ще ви олекне, но и половинката ще преоткрие гладката ви кожа. И го правете редовно!

4. Правете си козметични маски. Маските за коса, лице, ръце и стъпала са ви ангажимент около веднъж седмично. Не изискват често приложение, но пък енергизират кожата/косата, подобряват вида й, хидратират я, а и… вижте колко озарена изглеждате! Това е комфорт, който сте длъжна да си доставяте.

5. Купете си нови обувки/дрехи. Шопинг терапията е средство да помислите само за себе си и тялото си. Новите ви обувки трябва да са красиви, удобни и защо не – цветни. Всеки ден излизате на разходка и комфортът е задължителен. Първо – докато бутате количка, а после – докато подтичвате след мъника. Новите дрехи пък не са глезотия. Тоалетите от бременния период може и да ви се струват практичен избор, но по-скоро са удар върху женствеността ви. Купете си нови и не забравяйте, че само от вас зависи скоро да влезете във форма и в… дънките от преди бременността.
6. Правете леки упражнения. Ключовата дума е „леки“. Не мислете за сериозни тренировки, освен, ако не сте готови за това. За начало ще свърши работа и лек стречинг, придружен от няколко клека, подскоци или нещо подобно. Целта ви е да свикнете с тях, да имате нуждата да ги правите. Енергията и повишеното ви настроение и тонус ще са сигнал, че сте на прав път.
7. Използвайте парфюм. В първите месеци след раждането няма и да се сетите за него (а и не трябва, защото миризмата ще дразни кърмачето), но после няколко дискретни капки зад ушите и на местата на пулса ще свършат чудеса със сетивата ви.

И така, нови мами, вместо да се оправдавате, че времето е най-големият ви враг, а умората – най-добрата приятелка, помислете за себе си. Защото никой няма да го направи вместо вас, но от резултата ще бъдат доволни всички вкъщи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.