MENU

10 любопитни факта за секса

 

10 любопитни факта за секса

10 любопитни факта за секса

 

Сексът е крайното стъпало на взаимоотношенията между половете (и дори при представителите на един и същи пол) и основна физиологична нужда при всички живи същества. Нужда, в резултат на която видовете се размножават, за да продължат да съществуват. Но ако смятате, че знаете всичко за секса, грешите! Ето 10 любопитни факта, които със сигурност ще ви изненадат и ще направят опита ви по-детайлен.

Средната продължителност на сексуалния акт е около 37 минути. Затова, ако вие или партньорът ви искате часове наслада, опитайте с други методи, например гореща телефонна линия или секс играчки.

Спермата съдържа над 30 различни вещества, включително витамин В 12, азот, млечна киселина, аскорбинова киселина, холестерол и креатин. Вероятно затова са възникнали митовете за ползата й за кожата и здравето.

ID-10090901В една чаена лъжичка семенна течност се съдържат около 300 млн.сперматозоида. Но само един е достатъчен да оплоди женската яйцеклетка.
Съществува състояние, наречено сексомния, при което се осъществява полов акт по време на сън. То се смята за разновидност на сомнамбулизма и засяга около 10 % от хората в световен мащаб.
Изключително страстният сексуален акт може да причини т.нар „преходна глобална амнезия“, в резултат на която в продължение на няколко часа да сте напълно лишени от спомени.
Оргазмите са полезни за здравето на жените. Според изследванията, те могат да предпазят представителките на нежния пол от сърдечни заболявания, удар, рак на гърдата, дори от депресия.
Телефоните са на мода по време и след секс. Над 12 % от жените признават, че използват мобилното си устройство по време на полов акт. А 36 % общо от двата пола пренебрегват гушкането, за да проверят профила си в социалната мрежа.

По време на оргазъм тялото на жената произвежда антидиуретичен хормон, който възспира нуждата й от уриниране няколко часа след секс. Това не е проблем стига да не продължи прекалено дълго, тъй като съществува риск от инфекция.

Човешкият папилома вирус се предава не само чрез полов акт (вагинален и анален). Той също така може да се пренесе, чрез генитален контакт или чрез контакт между ръката и гениталиите.

При стимулиране на влагалището, зърната на гърдите, клитора и маточната шийка се възбуждат различни дялове от мозъка.

Written by:

Published on: 18/02/2014

Filled Under: Под завивките

Views: 4231

,

One Response to 10 любопитни факта за секса

  1. Gossip Girl Gossip Girl says:

    Страхотна статия…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.