MENU

Билки и подправки за по-слаба фигура

podpravki1

Билки и подправки за по-слаба фигура

Билките и подправките са задължителна добавка към всяко ястие, за да бъде то вкусно, ароматно и дори здравословно. Но освен многобройните им полезни свойства за организма и сетивата, някои билки и подправки са чудесен помощник в отслабването, тъй като стимулират метаболизма, увеличават степента на засищане, подпомагат контрола на теглото и подобряват цялостния ефект от даден хранителен режим. Включете някоя от тях в менюто си и ще се радвате на по-слаба фигура.

1. Канела. Една от най-добрите подправки за отслабване, тъй като стабилизира нивата на кръвната захар (а от там и пристъпите на глад), поддържа организма сит за по-дълго време и ускорява разграждането на метаболизма.

podpravki32. Джинджифил. Много добро прочистващо средство за тялото. Подпомага изхвърлянето на храната, останала в храносмилателната система и по този начин предотвратява натрупването на мазнини и наднорменото тегло.
3. Кимион. Подобрява храносмилането и увеличава запасите от енергия в тялото. Освен това укрепва имунната система.
4. Кардамон. Ускорява метаболизма и подобрява способността на тялото да изгаря мазнини.
5. Куркума. Една от подправките с няколко приноса в отслабването. Намялява образуването на мастни тъкани като по този начин намалява цялостното тегло и предотвратява напълняването.
6. Лют червен пипер. Съдържа съединението Капсаицин, което подпомага изгарянето на мазнините и потиска апетита.
7. Черен пипер. Съдържа съединението пиперин, което стимулира метаболизма, подобрява функционирането на храносмилателната система и ускорява изгарянето на мазнините.

8. Гуарана. Има диуретични свойства. Подпомага отслабването и стимулира нервната система, което пък потиска пристъпите на глад при стрес и напрежение.

podpravki59. Акай бери. Редовната му консумация под форма на сок или на прах подобрява способността на тялото да отслабва ефективно. Освен това възпрепятсва натрупването на мазнини и има изключително силно енергизиращи антиоксидантни свойства.
10. Листа от коприва. Много хранителни, те съдържат голямо количество антиоксидантни витамини (А и C). Подпомагат пречистването на кръвта и изгарянето на мазнини.
11. Женшен. Повиша нивата на енергия и ускорява метаболизма.
12. Ленено семе. Действа като баластно вещество, което създава усещане за ситост за дълго време. Освен това подобрява перисталтиката на червата. По този начин предпазва от преяждане и подпомага отслабването.
13. Горчица. Ускорява метаболитния процес в тялото.
14. Кокосово олио. Ускорява метаболизма, което от своя страна подпомага освобождаването на повече енергия и намаляването на теглото.

Включването на някоя от тези подправки във всяко ваше хранене ще ви позволи да се сдобиете с по-слаба фигура без много усилия. За по-добър ефект можете да комбинирате няколко или просто да заложите на повече плодове и зеленчуци, овкусени с различни подправки и билки. Хем здравословно, хем ароматно, хем диетично 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.