MENU

7 причини да НЕ празнувате Свети Валентин

 

7 причини да не празнувате Свети Валентин

7 причини да не празнувате Свети Валентин

Всяка година мнозина мечтаят за един съвършен и романтичен Ден на влюбените. И когато 14-ти февруари настъпи се оказва ден като всички останали. Само че по-розов и помпозно бляскав заради преувеличената любовна пропаганда, сърца и балони. А ако и половинката не реагира по очаквания начин, идеята за перфектен празник се разпада на пух и прах. Така с всяка изминала година броят на хората, които решават да превключат от Свети Валентин на Трифон Зарезан, или да се откажат и от двете, нараства.

Ако все още сте “в безтегловност” ние ще ви дадем още 7 причини да НЕ празнувате Свети Валентин на датата 14 февруари.

1. Денят на влюбените се празнува само един ден

След 14 февруари идва 15 февруари, Свети Валентин е отминал и бързо ще бъде забравен. Дори и да ви е било особено приятно на този ден, защо трябва да има специална дата, на която да се чувствате така? Направете нещо по-добро – празнувайте любовта си всеки ден. А ако сте необвързани – изживявайте пълноценно всеки миг заради самите себе си.

2. Никой не прекарва празника толкова добре, колкото другите си мислят

Едва ли някой прекарва празника на влюбените като по филмите. В реалния живот хората имат навика да преувеличават, за да бъдат по-интересни или за да не се чувстват по-малоценни в сравнение с другите. А в повечето случаи е неловко, дори забавно или смешно.

ID-100907503. Ако сте обвързани, годишнината ви е много по-специална от деня на Свети Валентин
Свети Валентин се отбелязва от почти всички, но вашата годишнина е ваш собствен празник, на който да покажете на любимия колко много държите на него
4. Спестявате пари
Ако нямате среща на Деня на влюбените, спестявате пари за вечеря, изненади и подаръци. Не е ли по-добре да купите подарък за себе си?
5. От шоколада се напълнява
Помислете, кому е нужно да се тъпче с бонбони и шоколад, а после да се чувства гузен, че е нарушил диетата си, прекалил е с със захарта или е качил едно кило?
6. За да не се разочаровате
“Унищожители” на деня на влюбените могат да бъдат всички най-обикновени неприятни преживявания, например да нямате с кого да излезете, или пък партньорът да забрави за празника, да закъснее или въобще да не се появи. Когато нямате очаквания и приемате Свети Валентин като всички останали дни, няма и да се разочаровате от излъгани надежди.

7. Просто за да бъдете различни

Тривиален или не, чуждестранен или не, настъпването на Свето Валентин по презумпция означава някакво отбелязване. Дори да е само цвете, кутия бонбони или по-специална вечеря. Е, осмелете се да бъдете различни и марширувайте според собствения си ритъм. Поставете начало на антивалентинска традиция – не включвайте й капка червено в облеклото си, яжте големи шоколади и си поръчайте пица.

Е, ще празнувате ли Свети Валентин?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.