MENU

3 сутрешни напитки за плосък корем

3 сутрешни напитки за плосък корем

Понякога, колкото и здравословно да се храни човек, плоският корем си остава мираж. Причината е, че организмът трупа мазнини по свои собствени правила, а някои хранителни комбинации предизвикват изкуствено подуване и допълнително развалят линията. С течение на времето това може да се превърне не само в естетичен, но и в здравословен проблем – за тъканите, стомаха и дори сърцето. Следващите 3 сутрешни напитки обаче, биха могли да ви помогнат в борбата за плосък корем – здравословно и естествено. Да видим кои са те!

1. Чаша чисто кафе
Да, точно така, нещо толкова просто като чаша от любимата тонизираща напитка сутрин със закуската може да се окаже решение на проблема с плоския корем. Кофеинът стимулира метаболизма, подпомага изгарянето на повече калории, намалява чувството за глад и укрепва черния дроб и сърцето. Но, за да има желаният ефект, кафето наистина трябва да бъде чисто – без захар, без мляко и без сметана. А позволената доза е чаша на ден 😉
2. Лимонада с мента
Възрастта, хормоналните проблеми, преработените храни – всичко това са фактори, които ви пречат да се радвате на плосък корем. Но чаша топла вода, в която сте добавили сока от един лимон и счукани листенца от мента, изпита сутрин на гладно намалява възпалението, предизвикващо подуване на тъканите и същевременно ги хидратира. Диуретичният и тонизиращ ефект на напитката пък елиминира задържането на течности, засилва метаболизма и подпомага изхвърлянето на токсините от тялото.
3. Сок от червена боровинка, ананас и круша
Комбинацията от тези три плода е колкото вкусна, толкова и здравословна, тъй като сокът им регулира нивата на хормона на стреса кортизол в кръвта, който от своя страна има свойството да уголемява мастните клетки и да ги прави по-еластични, особено в областта на корема. Ананасът съдържа ензим, който противодейства на процеса, подпомага храносмилането и се бори с подуването. А крушата и червената боровинка намаляват нервното напрежение и ускоряват метаболизма. За да си приготвите напитката просто сложете в блендера 10 червени боровинки, 1 резен ананас и една обелена круша. След като ги пюрирате добавете и водата (200 мл).

Прочетете още:

3 хранителни комбинации, които подуват стомаха

10 храни за намаляване на коремните мазнини

Плосък корем за 7 дни в 5 стъпки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.