MENU

“Сияен ангел”

Издател: БАРД
Автор: Нелсън Демил
Страници: 336
Цена: 16,99 лв.

След открития сблъсък с митичния терорист Пантерата, Джон Кори напуска Федералната антитерористична спецчаст и се връща в Ню Йорк, където започва работа в Групата за наблюдение на дипломати.

Sijaeen angel_1Макар че задачата му да следи руски дипломати в мисията на ООН се смята за „тих край на кариерата“, Кори е повече от щастлив, че е далеч от началниците във ФБР и от работата в офис.
Но Джон Кори осъзнава нещо, което не минава през ума на американските власти – съвсем реалната заплаха от страна на надигащата се отново Русия.
Василий Петров, полковник от руската Служба за външно разузнаване, представящ се за дипломат в руската мисия на ООН, мистериозно изчезва от парти на руски олигарх в Саутхамптън и задачата на Кори е да го открие.
Какво са намислили руснаците и защо?
Съществува ли вероятност за ядрена заплаха, за така наречения Сияен ангел?
Ще успее ли Кори да намери Петров и да сложи край на плановете му, преди да е станало късно?
Или най-сетне ще бъде надхитрен и изпреварен, а Америка ще стане жертва на осакатяващ удар, какъвто не е понасяла никога досега?
Проницателен и смразяващ, романът на Демил ни отвежда в сърцето на новата Студена война със заговор, на чийто прицел е Манхатън. А часовникът отброява времето…

Written by:

Published on: 14/10/2015

Filled Under: Книги

Views: 2467

, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.