MENU

Как по-лесно да се справите с връзката от разстояние?

 

Как по-лесно да се справите с връзката от разстояние?

Как по-лесно да се справите с връзката от разстояние?

Връзките от разстояние са сериозно предизвикателство, с което не всеки е склонен да се ангажира. Хубавата им страна, е че са временни, защото все някога се предполага, че ще се съберете на едно място.  Лошата е, че не се знае кога ще стане това. Ето няколко експертни съвета за „скъсяване” на разстоянието помежду ви.

Негативите при връзка от разстояние са доста, може би дори накланят везните… Но става така, че някога, някъде Любовта ви цапардосва по главата и единственото, което искате, е да я съхраните с цената на всичко. И ако разстоянието е единственото ви препятствие, то тогава да върви по дяволите! С желание и изобретателност можете да прескочите пространствените граници и да чувствате, че сте заедно.

razstoqnie2„Телефонна любов“. Класика! Мобилните оператори определено работят в полза на връзките от разстояние с многобройните тарифни планове, които предлагат. Хилядите безплатни минути или неограниченото говорене с един номер са сериозна подкрепа за отношенията ви. Удоволствието да чуваш любимия глас без да се стряскаш от сметката за телефон е … супер!
„Имате поща“. Помните ли този страхотен филм с Мег Райън? Той е доказателство за покачването на адреналина при вида на писъмце в електронната поща или в социалната мрежа. Писането на съобщения и имейли е романтичната страна на връзката от разстояние. Ако през деня сте си казали нещо на криво по телефона и сте приключили разговора скарани, то най-добрият начин за сдобряване са няколко мили думи в писмен вид.
Видео чат. Ако не говорите по телефона и не си пишете съобщения, то значи сте на линия в Skype (или някой от производните му) и си гукате, съзерцавайки се. Дори и качеството на връзката да не е добро, все пак любимото лице ви гледа и ви се усмихва, а когато кликнете върху червената слушалка се убеждавате, че Skype е най-добрият ви приятел.

razstoqnie4Куриер все ни свързва… Достъпни, бързи и никак скъпи са куриерските услуги в днешно време. Чудесен начин да зарадвате половинката си, дори и без конкретен повод. Изпращането на цветя, сладки изкушения или любима книга ще поддържа огъня във връзката и ще ви напомня, че там някъде някой мисли за вас и споделя нещата, които обича с вас.
Равен транспортен обмен.
Иначе казано: колкото често вие пътувате в неговата посока, толкова и той във вашата. На първо четене не звучи чак толкова важно, обаче е. Щом връзката се задълбочи, романтичната й страна се среща с практичната (за съжаление процесът е почти неизбежен) и често усилията на единия се сравняват с отношението на другия. Затова е много важно да има равнопоставеност, за да няма единият усещането, че дава повече от времето си.
Нищо лично! Не приемайте нещата твърде лично, когато не се подреждат според плановете ви, защото във връзките от разстояние това често се случва. Ако сте подготвили незабравим уикенд за двама ви, сготвили сте любимото му ястие, броите минутите до дългоочакваната среща, а въображението ви място не може да си намери, то имайте едно на ум, че нещата може да се объркат. И двамата имате социален живот там, където сте и знаете, че се случват и непредвидени обстоятелства. С това трябва да сте наясно от самото начало на отношенията ви и да не драматизирате излишно.

Накрая, нека ви припомним, че връзката от разстояние е и изпитание за отношенията ви. Ако наистина държите достатъчно един на друг и искате те да проработят, никаква дистанция няма да е в състояние да ви раздели. Опции съществуват много, просто трябва да намерите приемливия компромис. Пък и в крайна сметка сте приели ситуацията още с встъпването в такава връзка.

Знаехте, че няма да е лесно, нали?

One Response to Как по-лесно да се справите с връзката от разстояние?

  1. Avatar Бери says:

    Oх, да… Била съм на това положение, продължи малко под година. И колкото и да беше тегаво доста затвърди връзката ни <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.