MENU

Фестивал Детски панаир за 1 юни в София

festival_1

Фестивал Детски панаир за 1 юни в София

Ако все още не сте измислили къде да заведете малките си съкровища по случай 1-ви юни – Деня на детето, то най-големият детски фестивал Детски панаир е идеалното място. Той ще радва децата през целия уикенд (31 май – 1 юни) във времето между 10.00 до 18.00 ч. в Градската градина пред Народния театър и ще в с напълно свободен достъп за всички.

Страхотната инициатива е организирана от Фондация Изиарт, финансира се от Фондация Америка за България и се реализира с подкрепата на Столична община като част от Културния календар на София. Целта е да бъде предоставена възможност на по-широк кръг семейства да се включат във всички културно-развлекателни и възпитателни инициативи. Участниците във фестивала ще предоставят разнообразни форми и прояви, чрез който децата ще се докоснат до света на творчеството, културата, образованието и забавата. Проектът е отворен към всички желаещи да се включат и направят децата щастливи.

festival3Мероприятието ще обхваща над 50 безплатни ателиета, спектакли и игри. Малките палавници ще се потопят в света на изкуството, науката, фотографията, спорта, модата, ще изработят първите си творби от стъкло, цветя, салфетки, хартии, ще играят, танцуват и рисуват, ще разгърнат въображението, потенциала и мечтите си.
Пред сградата на Народния театър пък ще има сцена, на която ще се поставят куклен театър, детски спектакъл на Софийската опера и балет, демонстрации по зумба и т.н. И това не е  всичко. Организаторите са помислили и за онези, които се притесняват от променливото време и същевременно са се пострарали да обхванат по-широк диапазон от образователни инициативи.
Освен на открито, ателиета с различна насоченост ще има и в 6 културни локации в столицата
– Некропол църква “Света София”, Национален природонаучен музей, Национален археологически музей с института към него, Институт за етнология и фолклористика с Етнографски музей, Университетска ботанически градина (нов участник) и Галерия Европа.

Пълният списък на ателиетата и програмата на сцената за двата дни можете да откриете тук.

Направете 1-ви юни незабравим за вашия малчуган и събудете детето в себе си. Весел празник!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.