MENU

Почина легендата Джо Кокър

Joe_Cocker

Почина легендата Джо Кокър

Новината за кончината на един от най-обичаните изпълнители – Джо Кокър, потопи в скръб света на шоубизнеса. Агентът на емблематичния за редица поколения британски певец – Бари Маршал, е потвърдил, че легендарният глас с дрезгав тембър е замлъкнал завинаги в понеделник на 70-годишна възраст след тежка борба с рак на белите дробове.

Маршал споделил още, че Джо Кокър бил просто уникален и щяло да бъде невъзможно да се запълни празнината, която той оставя в сърцата ни. Съгласни сме с него 🙁

Джо Кокър започва музикалната си кариера едва 15-годишен като член на групите The Avengers, Big Blues и The Grease Band, с които пее по кръчмите и клубовете. Прочува се, когато неговата версия на парчето на Бийтълс – „With A Little Help from My Friends („С малко помощ от приятелите ми“) оглавява местните музикални класации.

Джо Кокър се превръща в любимец на няколко поколения и 40 години не спря да твори и да радва с тембъра си почитатели от цял свят. Сред най-големите му хитове са „You Are So Beautiful“, „Unchain My Heart”, „You Can Leave Your Hat On” и „Up Where We Belong“ в дует с Дженифър Уорнърс за филма „Офицер и джентълмен“, която също огласи класациите и спечели „Грами“ и „Оскар“.

През 2007 г. Джо Кокър е удостоен с ордена на Британската империя. През 2013 г. певецът счупи всички свои рекорди с публиката, която събра на концертите си в Европа. Последният му концерт беше в Хамърсмит, Лондон през юни. В България е изнасял два концерта – през 1994 и 2011 г.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.