MENU

По-малко захар, повече здраве – с Nestle Fitness!

_MG_3323 copy

По-малко захар, повече здраве – с Nestle Fitness!

Зърнените закуски NESTLÉ® FITNESS® са прекрасен и лек старт на деня, а обновяването на рецептата на марката е поредното доказателство, че балансираната и полезна закуска може да има приятен вкус. От 2015 година любимата на милиони жени зърнена закуска NESTLÉ® FITNESS® Натурален е вече с нова формула, съдържаща 30% по-малко захар спрямо предишната рецепта, но без компромис във вкуса!

Зърнени закуски Нестле са ангажирани да подобряват хранителната стойност на продуктите си като част от непрекъснатите си усилия да предлагат полезна закуска на своите потребителите. От 2003 г.насам CPW премахна 9141 тона захар от рецептите на зърнените си закуски и добави над 3,4 милиарда порции пълнозърнести култури. 884 тона сол също бяха премахнати от зърнените закуски на Нестле.

Към днешна дата общото количество прости захари в NESTLÉ® FITNESS® Натурален е намалено до 11,8g на 100g порция, което представлява 3,5g захари на 30g порция. Намаленото количество захари е заменено предимно с пълнозърнеста пшеница, от 53% до 57% и ориз от 34,5% до 36,9%.

Подобрена хранителна стойност – същият страхотен вкус

Проучване сред над 400 потребители на FITNESS® показа, че новата рецепта се харесва колкото предишната. Тя осигурява същия вкус без добавяне на никакви изкуствени подсладители, съгласно изискванията на регламентите на ЕС. За да се запази страхотният вкус, количеството захар в сместа на флейксовете е намалено, но остава почти същото в горния слой на зърнените закуски.

fitness_nestle

Зърнените закуски са с високо съдържание на сложни въглехидрати, добър източник са на фибри и пълнозърнести култури и не на последно място, представляват важен източник на витамини и минерали. Новият NESTLÉ® FITNESS® все още предлага същите значителни количества Желязо, Калций, фолиева киселина и хранителни вещества, специално за жени.

Зърнените закуски на Нестле се произвеждат от Cereal Partners Worldwide (CPW SA). CPW SA е основана през 1990 г. като съвместно дружество между General Mills Inc и Nestlé SA, което се фокусира върху производството на готови за консумация зърнени закуски в цял свят. Дружеството съчетава силните страни и на двете компании и е със седалище в Лозана, Швейцария, където се намира и най-големият научно-изследователски център на Nestlé. CPW разполага с 16 производствени центъра и осигурява работа на над 4000 души по цял свят.

В портфолиото на CPW са включени над 50 марки зърнени закуски – в т.ч. NESTLÉ® FITNESS®, CHEERIOS®, CHOCAPIC® и NESQUIK®. С продажби в над 140 страни по света, компанията отчита висок ръст на продуктите си в обем продажби и водещ пазарен дял.

Written by:

Published on: 07/04/2015

Filled Under: Хранене

Views: 5846

, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.