MENU

Перфектният кадър днес не е перфектният кадър утре

DSC_8780

Перфектният кадър днес не е перфектният кадър утре

Vesper photo studio е най-новото дизайнерско фото студио в София, което носи различно настроение и енергия. Мирослава Дерменджиева, фотографът зад кулисите на студиото, възприема фотографията като изкуството, което представя действителността по-красива отколкото е.

Перфектният кадър днес не е перфектният кадър утре. Ключът в работата и качеството на Vesper photo studio е усета на Мирослава да съчетава в работата си хармония, естетика, емоция и техника.

„Най-важното във фотографията е да дам частица от себе си във всеки кадър. Да запечатам емоцията, която е протекла между мен и модела или настроението, което съм изпитала, когато съм била на дадено място. Няма две еднакви снимки. Независимо дали двама фотографи ще заснемат една и съща сцена, тя никога не е еднаква. Всеки пречупва кадъра през своето светоусещане, своята емоционалност и през житейския път, по който е минал. Като професионалист аз се развивам непрекъснато. В работата си влагам много любов, тъй като процесът на снимане е дълъг, независимо къде се правят снимките.“ – казва Мирослава Дерменджиева.

DSC_8748

Vesper photo studio е дизайнерско студио по проект на Gamma design и е оборудвано с водещата швейцарска техника BRONCOLOR. Vesper photo studio е първото студио, което използва най-новата иновация на BRONCOLOR – импулсното осветление siros 800s, даващо възможността да се контролира чрез ipad и iphone. BRONCOLOR се отличава с изключителна прецизност по отношение на качеството на светлината.

Miroslava Dermendjieva„Тази година посетих фабриката на BRONCOLOR в Базел и видях как всяка една част се асемблира ръчно от високо квалифициран персонал. Веднага разбрах защо това е предпочитаното оборудване от фотографите на световно ниво. На място имах практически занимания с професионални модели и успях да работя с всички продукти, които бяха необходими за избраните от мен фотосесии. През цялото време бях придружавана от един от консултантите и фотограф на BRONCOLOR – Урс Рехер.“ – споделя впечатления Мирослава.
Vesper photo studio предлага възможност за най-различен тип фотография: портретна, детска, художествена, модна и семейна. Студиото е просторно и има различни интериорни елементи, които могат да се използват като реквизит.
За своите клиенти Vesper photo studio предлага различни възможности за отпечатване на снимките. За Мирослава е важно хората да ценят фотографията като произведение на изкуството. Затова влага много желание и старателност в реализирането на крайния продукт, защото времето минава, но снимките запечатват спомените, които остават завинаги. Клиентите могат да отпечатат своите снимки на различен вид хартия, да си поръчат отпечатване на фотографии на Hahnemuhle Fine Art хартия с галерийно качество или цялостна фотокнига, изработена по индивидуална поръчка.

Ceci Krasimirova 6Това което отличава Vesper photo studio от стандартните фотостудия е концепцията на Мирослава по отношение на дизайна на студиото реализиран от Gamma design. Категоричното желание на Мирослава е да предостави на клиентите си едно незабравимо преживяване още с влизането. В просторната приемна на студиото цари уютна атмосфера, целяща да предразположи хората да се почувстват като у дома си. Да изпият чаша кафе или чай, докато обсъждат предстоящата фотосесия и очакванията си от нея в приятелски разговор, преди да слязат на долното ниво, където се намира същинското студио. Приятелското и човешко отношение е ключът към успешната работа според Мирослава, която с удоволствие изслушва желанията на клиентите си (особено на най-малките), защото знае че всяко желание е важно. Точно това е целта – да предостави на всеки възможността за няколко часа да се пренесе в магическа атмосфера, достъпна за всеки. Въпреки дизайнерският характер на студиото, то е насочено към широк кръг публика на конкурентни цени.
Оборудването на Vesper photo studio е изцяло на швейцарската фирма BRONCOLOR и включва импулсно осветление Siros 800s, гарантиращо продължителност на светкавицата от 1/13000s и постоянен цвят през цялото време. Обхвата им варира до 9 F стопа. Различните светлинни модификатори на фирмата като софтбоксове, бюти диш, рефлектори, пчелни пити, клапи помагат за реализирането на различни фотосесии, в зависимост от концепцията и желания резултат. Студиото също така разполага с един от най-желаните продукти на BRONCOLOR от фотографите на световно ниво PARA. Това е не просто модификатор, а отделна светлинна система, която дава възможност да се постигне ефект на фокусирана или дефокусирана светлина. За външните фотосесии Vesper photo studio разполага с Move Outdoor Kit на BRONCOLOR. Студиото е оборудвано с roof track system, която помага неимоверно много в работния процес, достигайки до позиции невъзможни за обикновен статив. Системата също е швейцарска на фирмата FOBA.

Мирослава Дерменджиева снима с камера NIKON D800Е, която е снабдена с широк диапазон обективи, позволяващи да покрият цялостния спектър от обективи, които са нужни да покрият изискванията за различните типове фотография: от широкоъгълни обективи (за пейзаж), през различни варио обективи, даващи възможност за избор според целта (портретна или модна фотография), и макро обектив, който позволява детайлно фокусиране. Всички обективи са Nikkor на Nikon.

Written by:

Published on: 28/10/2015

Filled Under: 24 кадъра

Views: 3911

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.