MENU

Парфюм според случая – как да го изберете?

parfum

Парфюм според случая – как да го изберете?

Както имате тоалет за всеки случай, така би трябвало да носите и различен парфюм, в зависимост от настроението, атмосферата, ситуацията и дори сезона. И повярвайте, тук не става дума за каприз. Подборът на парфюм според случая е истински признак за стил и класа, и в голяма степен подчертава индивидуалността ви. Предлагаме ви няколко съвета как да изберете парфюм според случая.

1. Парфюм за работа. При избора на аромат за работното място трябва да се ръководите от принципа „по-малкото е по-добре“. Подходящ е флорален парфюм със свежи нотки на мандарина или кайсия.

parfum32. Парфюм за семейни събирания. Чудесно ще е да изберете ненатрапчив, лек аромат, който разпръсква комфорт и свежест. Може би с парфюм с бял мускус или нотки на ванилия няма да сбъркате.
3. Парфюм за лятна сбирка. През по-горещите дни избягвайте тежките аромати, които могат да направят въздуха задушлив, особено когато се смесят с потта. По-добре е да подбирате парфюми с леки цитрусови нотки.
4. Парфюм за вечерна среща. Ако сте решили да омаете нова любовна тръпка, то заложете на ориенталски, мускусен аромат или на чувстени флорални нотки с наситена сърцевина. Така ще добавите елемент на загадъчност към визията си.
5. Парфюм за официални случаи. Едно работно парти или голямо мероприятие изисква изисканост, елегантност и блясък. Ето защо подходящ е парфюм с дървесни, мускусни нотки като подправки или зелен пипер, смесени с жасмин, роза или мирта.

И тъй като съзнаваме колко голямо е разнообразието от аромати и марки в търговската мрежа, ще ви дадем и няколко съвета, които ще ви помогнат в избора при покупката и съхранениието му.

  • Преди да купите който и да е парфюм го тествайте върху китката си.
  • Разходете се няколко минути докато ароматът влезе в контакт с кожата. Понякога вторичното ухание може да ви разочaрова.
  • Ограничете тестването до 3 аромата. След това обонянието се обърква и няма да можете да прецените правилно съставките.
  • Не оставяйте шишенцето с парфюма на пряка слънчева светлина или в помещение с екстремна темепратура.
  • Според експертите употребата на душ-гел, лосион за тяло и дезодорант със същия аромат като парфюма ще подпомогне дълготрайността му върху кожата.
  • За максимална ефективност на аромата на парфюма го нанасяйте на местата, където усещате пулса си.

Прочетете още:

Ароматна грижа за кожата

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.