MENU

“Наръчник по биохимията на д-р Шуслер”

 

 

Издателство: “Кибеа”
Автори: Томас Файхтингер, Елизабет Мандл, Сузана Нидан-Файхтингер
Страници: 792
Цена: 39.00 лв.

Много болести възникват поради недостиг на  алкалоземни соли (минерални вещества). С помощта на обоснованата от д-р Вилхелм Шуслер (1821–1898) биохимия тези заболявания често се повлияват благоприятно.

Самият Шуслер работи с дванадесет основни соли, които по-късно се допълват с още дванадесет, а накрая и с нови три минерални съединения. Тези средства увеличават значително възможностите за лечение.

Shusler-Cover-1_1Този основополагащ труд ще ви запознае с теорията и практиката на биохимията според д-р Шуслер. Наред с терапевтичните основи са представени подробно възможностите за приложение и начините на въздействие на всички Шуслерови соли. Изчерпателното описание на симптомите улеснява избора на най-подходящото средство. Препратките към други терапевтични методи (хомеопатията, цветята на д-р Бах и т.н.) дават възможност за цялостно лечение.
Терапевтични основи и съвременни възможности за приложение
Задълбочено представяне на физиологичните взаимовръзки и начините на действие
Материя медика на 12 Шуслерови соли, 12 допълнителни средства и три нови допълващи вещества
Реперториум с препратки към допълващи терапевтични възможности и нови индикации
Изчерпателната и изпитана специализирана книга с всичките 27 минерални соли

За авторите на “Наръчник по биохимията на д-р Шуслер”

Томас Файхтингер е роден през 1946 г. в Залцбург и живее в Цел ам Зее. Бил е учител, но поради тежко заболяване през 1990 г. се пенсионира преждевременно.  След дългогодишна борба с болестта и преодоляването й, между другото и с помощта на Шуслеровите соли, днес Томас Файхтингер отново е в състояние да работи.

Освен че води курсове по учението на д-р Шуслер за минералните соли и тясно свързания с него лицев анализ на Курт Хикетир, той взема специалност по гещалт терапия и се квалифицира като консултант по екзистенциален анализ и логотерапия според Виктор Франкъл. Днес работи в сферата на образованието за възрастни и дава консултации по различни проблеми: изнася лекции и води семинари в страната и в чужбина, организира курсове по биохимията на д-р Шуслер и лицевия анализ. Той е председател на Дружеството по биохимия на д-р Шуслер и лицев анализ.

Елизабет Мандл е родена през 1937 г. във Виена. Работи като библиотекарка до брака си с д-р Лотар Мандл, от когото има две деца. От 1974 г. е сътрудничка в института по хомеопатия „Л. Болцман“ към болница „Лайнц“ във Виена. Консултант е по хомеопатична литература в курсовете за усъвършенстване на лекари хомеопати към Австрийското дружество по хомеопатия в Баден край Виена. Въз основа на успешните си лекции и семинари тя се профилира в  областта на хомеопатията и учението за минералните соли на д-р Шуслер.

Сузана Нидан-Файхтингер е родена през 1953 г. в Буенос Айрес. Завършва фармация във Виенския университет и днес е собственик на аптека „Адлер“ и Адлер Фарма ® в Цел ам Зее. Когато едно от децата й се разболява от невродермит, тя започва да се занимава интензивно и успешно с природолечение. Особено се интересува от цветните есенции на д-р Бах, хомеопатията и природните методи. Чрез изготвянето на специални крем-гелове, гелове и мехлеми за външно приложение на основата на Шуслерови соли, тя придава на тези лечебни методи ново, съвременно значение.

Д-р Мирослава Грубмюлер, съставител на предговора, е специалист по вътрешни болести. Правила е докторантура в Карловия университет, Прага, и специализация в университетската клиника „Рудолф Вирхов“, Берлин. Практикува частно вътрешни болести, неврална терапия и хомеопатия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.