MENU

Модна колекция предизвика революция на Седмицата на модата в Лондон

GILES_DEACON1

Модна колекция на Жил Декон предизвика революция на Седмицата на модата в Лондон

Дизайнерът Жил Декон и P&G се обединиха в създаването на модна колекция за машинно пране, която предизвика революция по време на Седмицата на модата в Лондон.

Последната изява на Жил Декон по време на Седмицата на модата в Лондон включва два нови модни дизайна, направени от авангардни футуристични тъкани, които успяват да разбият мита за несъвместимостта на висшата мода с машинното пране. Двете нови рокли на топ дизайнера от колекцията есен/зима 2014 станаха част от дебюта на дизайнера, състоящ се от седем, изцяло годни за пране рокли, част от новата програма на P&G Fabric Care, представена в Милано през ноември 2013.

Giles_dress1_2Като световен моден консултант за P&G Fabric Care, Жил Декон бе приветстван в екипа миналата есен да ръководи новия моден подход на компанията като споделя своите знания, умения и опит към инициативата. Неговата роля е да помага в концепцията на P&G да създава нови, изискани технологии, насочени към грижата за тъканите, които отговарят на постоянно появяващите се нови комбинации от материи.
P&G и известният дизайнер планират да провокират модната индустрия като я накарат да промени отношението си към използването на тъкани, подходящи за машинно пране. Така те обръщат внимание на засиления интерес на потребителите към дизайнерските облекла, за които да могат да се грижат  сами, у дома.
„С P&G бихме искали да разчупим скептичните разбирания за това какви материи са съвместими с пералните машини, материи, които могат да се превърнат във водещи на модния подиум и да продължат живота си в личния гардероб на хората. След успеха от представянето на модната колекция от седем рокли в Милано знаехме, че трябва да направим повече модни колекции, подходящи за машинно пране и достъпни за повече хора. Потенциалът, който показват текстилните производители и новите технологии, използвани в продуктите на  P&G – Ariel и Lenor, са повода да се появят именно тези две рокли, част от новата ми колекция есен/зима 2014.“ споделя Жил Декон.

„Новата ни модна стратегия ни помага да подобрим съвместимостта на своите продукти с машинното пране, за да могат да се развиват успоредно с променящата се индустрия и тенденциите в тъканите, както и да направят дизайнерските дрехи по-достъпни и по-лесни за поддържане. Днес това е само една стъпка в начинанието да покажем на потребителите и на модната и текстилна индустрия на какво сме способни. Нашето разбиране за това какви грижи трябва да се полагат за дрехите е базирано  на три-степенния научен подход на P&G за  иновация на тъканите. Той осигурява чистота, защита и дълъг живот на тъканите при машинно пране, позволявайки на хората да разкрият красотата на дрехите си”, обяснява Мохамед Самир, вицепрезидент за Европа на P&G Fabric Care.

Giles_dress2_2Жил Декон е прочут моден дизайнер, известен в цял свят с игривите си, спиращи шоуто дизайни. След като се дипломира в Лондонския колеж за изкуство и дизайн Central Saint Martins College  през 1992 г.,  Жил избира да пътува и да придобие опит в различни модни къщи. Той прекарва две години, работейки с френския моден дизайнер Jean Charles De Castelbajac преди да се върне в Лондон, за да работи в продължение на няколко години за дизайнерски къщи, които правят мода за улицата ( High Street Fashion).  Точно по това време Жил Декон се запознава със собственика на Bottega Veneta, а от 1998 г. до 2002 г. ,
Жил Декон работи като главен дизайнер на  Bottega Veneta и Gucci Group. През 2004г. Жил Декон лансира своя собствена марка GILES  в рамките на известната седмица на модата в Лондон и мигновено получава международно признание.  Неговата колекция има  многобройни награди, включително “Британски Дизайнер на годината” от Британските модни награди през 2006г. и престижната френска награда ANDAM от 2009 година. GILES ще празнува своята 10-та годишнина през 2014 година.

Четири милиарда пъти на ден, P&G се докосва до живота на хората по целия свят. Компанията разполага с едни от най-силните и качествени марки, спечелили доверието на потребителите. Част от тях са Pampers®, Ariel®, Always®, Pantene®, Mach3®, Lenor®, Oral-B®, Duracell®, Head & Shoulders®, Wella®, Gillette®, Braun®, Fusion®.

Индивидуалните  марки в портфолиото на P&G Fabric Care доказват, че разработването на формули в машинното пране не служи само за премахването на петна. Осъзнавайки особените обстоятелства, при които иновациите и дизайна на тъканите  се развиват и отговаряйки на начина, по който хората се грижат за дрехите си, P & G Future Fabrics бе създаден като поредица от инициативи и сътрудничества между лидерите в модната и текстилна индустрия. Заедно, те помагат на P&G Fabric Care да предлага иновации и научни решения за тази нужда.

Водещите марки-иноватори на P&G, Ariel и Lenor, вече предоставят на дизайнери, производители и любители на модата продукти, които могат да разкрият и запазят красотата на дрехите им, сега и в бъдеще. Новите Ariel 3в1 PODS поддържат тъканите чисти, здрави и защитени на високо ниво, като по този начин дрехите остават безупречно чисти и изглеждат като нови за по-дълго време. Lenor, водещата марка сред омектотителите пък, използва нова формула и научна технология, която всъщност предпазва тъканите от увреждания, като същевременно удължава „усещането за носенето на нова дреха“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.