MENU

Грим според формата на лицето – квадратно лице

 

Грим според формата на лицето - квадратно лице

Грим според формата на лицето – квадратно лице

Гримът е чудесен „инструмент“ за моделиране на лицето. Той може да свърши чудеса, като прикрие несъвършенствата и подсили предимствата във формата на очите, скулите, устните, дори брадичката. Но това може да стане, само ако е нанесен правилно.  Продуктите и цветовете трябва да бъдат съобразени с цвета на отличителните ви белези и нанесени в точни пропорции на точното място. Ето как да подбирате грима според формата на лицето си.

Грим за квадратно лице

grim9При дамите с квадратни лица имат ясно изразена челюстна линия, а ширината във всичките му точки (чело, бузи, брадичка) е пропорционална.
Очи: Нанесете по-тъмен нюанс сенки от вътрешния към външния край на окото. Стремете се към опушен грим, но с определено ниво на мекота. Тъмната спирала незабавно ще „повдигне“ визията.
Устни: Използвайте ярки и дръзки нюанси (бонбонено розово, слива, канела) със силно блестящ глос, за да отклоните фокуса от челюстта. Очертайте контура с молив в същия цвят.
Скули: За да отвлечете вниманието от челюстта, нанесете светлоотразяваща формула върху скулите, брадичката и средата на челото, а след това руж в светли тонове (розово, прасковено) на изпъкналата част на бузите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.