MENU

Криолиполиза – да замразим мазнините

led

Криолиполиза – да замразим мазнините

Криолиполиза е изключително иновативна, но вече доказала се като 100 % ефективна технология в световен мащаб за борба с излишните мазнини по тялото. Името звучи доста екзотично, но съдържа в себе си отговор за същността на процедурата – отстраняване на мастните клетки чрез тяхното замразяване. Ето какво представлява криолиполизата и защо се налага като новото естетическо чудо.

Ако искате да изваете идеална фигура като се отървете от излишните мазнини в определена част от тялото, криолиполизата е едно от най-добрите решения за това. Всъщност, тя се приема като нехирургическа алтернатива на липосукцията, но тук няма игли, лазери и нарушения на структурата на кожата. Най-неприятната част е ниската температура на охлаждане, за да бъдат провокирани естествените процеси в организма и той сам да си свърши работата.

Какъв е принципът на действие на криолиполизата?

Когато мастните клетки са подложени на контролирано охлаждане, те кристализират и предизвикват процес на естествено разпадане чрез нормалните метаболитни процеси в тялото, което пък от своя страна изтънява мастния слой. Резултатът обаче не е мигновен, а започва седмица след процедурата и продължава 2 – 4 месеца, за което време тялото разгражда и изхвърля мастните клетки.

За кои зони от тялото е подходяща криолиполизата?

Криолиполизата може да се прилага върху корема, вътрешната страна на бедрата, горната част на ръцете, бричове, гръб, паласки, гърдите при мъже, долната част на корема в подкожната мазнина, любовните дръжки и други.

Как се прави криолиполиза процедура?

led2Процедурата представлява замразяване на излишните мазнини с помощта на специален охлаждащ апликатор, който чрез нежен вакуум ефект всмуква тъканта между охлаждащи панели и създава определена охлаждаща среда, действаща директно върху мастните клетки, без да уврежда тъканта.
Третираната зона, покрита с предпазна мембрана, се охлажда постепенно до -5С за се намали шока върху нея, а след като температурата падне под 0 С се постига анестезиращ ефект и пациента не чувства болка.
Процедурата обикновено отнема 2 ч. или повече, в зависимост от площта на третираната зона. Препоръчителният брой процедури за оптимален ефект е 3, като периодът между всяка е 30 – 45 дена. След процедурата може да се появи зачервяване, изтръпване, понякога и посиняване, но до седмица изчезва.

Какви са предимствата на криолиполизата?

  • Макар видим резултат да се появява след известно време, процедурите са абсолютно безвредни и безболезнени за пациента в сравнение с друг по-агресивни методи.
  • Тъй като криолиполизата е неинвазивна, без дълготрайни или конкретни странични ефекти, не се изискват предварителна и след терапевтична подготовка, както и употреба на болкоуспокояващи средства.
  • Не е необходим възстановителен период след процедурата, така че можете веднага да се върете към ежедневните си занимания.

В кои случаи трябва да се избягва криолиполиза?

  • При бременност или предполагаема такава
  • При сърдечно-съдови заболявания
  • При имплатирани пейсмейкъри, трансплантации или метални протези
  • При тромбоза, тромбофлебит или прием на противосъсирващи средства

led3_1

Това, че криолиполизата е съвсем нова процедура в света на естетическото разкрасяване и на запад се предлага за около 1500 $ на посещение, съвсем не означава, че не е достъпна в България при това на съвсем, ама съвсем достъпни цени, съобразения с нашия стандарт.

Едно от първите студиа, предлагащо услугата у нас, при това абсолютно професионално и с гарантирани индивидуални грижи и внимание към всеки клиент, е Alofis Wellness Studio. Там не само ще се насладите на пълноценен комфорт от избраната от вас процедура, но и можете да се възползвате от страхотни промоционални цени. Повече подробности за услугите, както и за самите процедури, ще откриете на уебсайта на Алофис студио – www.alofis.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.