MENU

Грим според формата на лицето – сърцевидно лице

 

Грим според формата на лицето - сърцевидно лице

Грим според формата на лицето – сърцевидно лице

Гримът е чудесен „инструмент“ за моделиране на лицето. Той може да свърши чудеса, като прикрие несъвършенствата и подсили предимствата във формата на очите, скулите, устните, дори брадичката. Но това може да стане, само ако е нанесен правилно. Продуктите и цветовете трябва да бъдат съобразени с цвета на отличителните ви белези и нанесени в точни пропорции на точното място. Ето как да подбирате грима според формата на лицето си.

Грим за лице със сърцевидна форма

grim8Широко чело и скули и тясна, остра брадичка – това са характеристиките на лицето със сърцевидна форма. Гримът трябва да се нанася така, че да балансира двете половини на лицето.
Очи: Препоръчителни са по-светлите нюанси сенки за очи и тъмните нюанси за очна линия или молив. Нанасяйте го до линията на миглите при отворено око, не отвъд нея. За по-изразителен и отворен поглед използвайте спирала за удължаване.
Устни: Можете да изберете всякакъв ярък нюанс – червено, искрящо розово, розово – червено, но за да омекотите брадичката най-добре заложете на класическо червено. Моливът не е задължителен.
Скули: За да балансирате високите скули, изберете матов руж с неутрален нюанс или розов крем – руж. Нанесете го малко по-ниско от скулите и разнесете вертикално нагоре.

Очаквайте утре: Грим за квадратно лице

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.