MENU

Грижи за кожата с ябълков оцет

 

Грижи за кожата с ябълков оцет

Грижи за кожата с ябълков оцет

Ябълковият оцет е един от най-добрите натурални помощници в почистването на дома. Но знаете ли, че той може да бъде изключително полезен и в грижите за кожата ви? Ето някои от най-ефективните приложения на ябълковия оцет в разкрасителните ритуали, благодарение на които за пореден път ще преоткриете съдържанието на шкафовете в кухнята си.

Приложението на ябълковия оцет в грижите за кожата датира още от римско време. А днес присъства в разкрасителните ритуали дори на холивудските звезди. Да точно така! Тайната на Скарлет Йохансон за красива и бяла кожа е именно в измиването с разтвор от оцет всяка вечер. И има защо.

Благодарение на множеството полезни киселини в състава му, ябълковият оцет тонизира и почиства, подобрява кръвообращението, предотвратява развитието на бактерии и гъбички, разтваря грима, мръсотията и мастните натрупвания по лицето, регулира pH, намалява лющенето и разгражда зъбния камък. А ето как можете да го използвате.

ID-1001367681. Ябълков оцет като тоник. Просто напоете едно тампонче и нежно натъркайте цялото лице. Ябълковият оцет ще почисти щателно кожата ви и ще намали възпаленията. Затова е особено ефективен при акне и псориазис.
2. Ябълков оцет като маска за лице. Забъркайте смес от равни части оцет и хума (ако нямате сложете сода бикарбонат) и нанесете върху лицето. Оставете да престои минимум 10 минути – маската ще почисти порите и ще абсорбира токсините.
3. Ябълков оцет във ваната. Добавете най-малко две капачки във водата и се потопете. Само за няколко минути ябълковият оцет ще абсорбира токисните от тялото ви, ще стегне, тонизира и хидратира кожата ви.
4. Ябълков оцет като дезодорант. Дори да ви звучи странно, опитайте, особео ако страдате от прекомерно изпотяване на подмишниците. Поради антибактериалната си природа ябълковият оцет ще неутрализира неприятната миризма, така че да забравите, че е съществувала. И не се учудвайте от киселия аромат  – това е абсолютно нормално явление, но само за нкяолко минути доакто оцетът изсъхне.
5. Ябълков оцет срещу гъбички. Чудесно решение, ако имате проблем с гъбички, микоза или друг тип гъбични инфекции. Нужно е просто да киснете или мажете с оцет засегнатите участъци най-малко 2 пъти дневно. Може малко да щипе, но ябълковият оцет определено ще се справи и с най-упорития случай. Ако се налага да го прилагате при деца, направете разтвор 1:1 от оцет и вода.

6. Ябълков оцет при слънчево изгаряне. Достатъчно е просто  да направите разтвор от оцет и вода и да намажете изгорелите участъци от кожата.

Ябълковият оцет има и множество други ползи за организма. Освен че подпомага ексфолирането на мъртвите клетки и прави кожата по-млада и бляскава, той лекува пърхот, облекчава ухапвания от насекоми, изсветлява хиперпигментацията, понижава кръвното налягане, подобрява храносмилането, намалява киселините и рефлукса.

Досега опитвали ли сте някое от приложенията на ябълковия оцет в грижите за кожата си? Sense4Style.com ви съветва, ако не сте, в началото да го разреждате с вода, за да може кожата да привикне към киселинността и да избегнете щипещото и парещо усещане.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.