MENU

Диета от Таити

plodove_1

Диета от Таити

Диетата от Таити е изключително лесна и много подходяща за преходния сезон, когато върлуват настинките и вирусите. Богата на цитруси и млечни продукти, тя осигурява ударна доза витамин С и протеини на организма и по този начин укрепва имунната система. Прави се 4 дни и се свалят 2 килограма от теглото. Но внимание, диетата от Таити не е подходяща за хора, подложени на сериозен физически труд или интензивни тренировки, защото сама по себе си е изтощителна.

Целта на таитянската диета е да отстрани захарите от хранителния режим, особено въглехидратите, които по презумпция допринасят в основна степен за покачване на теглото. В това число влизат сладките десерти, пастата, хлябът, оризът. Идеята е да се наблегне на протеините, които имат високи засищащи качества, както и на плодовете и зеленчуците заради богатството от витамини и минерали в състава им.

Диетата от Таити се явява първата подобрена хиперпротеинова диета, защото за разлика от традиционните, тя не изключва плодовете и зеленчуците. Все пак е добре да ограничите прекалено богатите на мазнини като авокадо и моркови и да избягвате банани, манго, ананас и сливи.

А ето и менюто, което се спазва през всички 4 дни:

Закуска:tahiti
– 250 мл прясно мляко или 1 кофичка кисело мляко с ниска масленост, подсладено със захарин
– Чаша чай или кафе
– ½ грейпфрут или портокал
Обяд:
Порция зеленчуков бульон
– 200 гр. задушена или пушена нетлъста риба с лимонов сок
– 200 гр. зеленчуци
– ½ грейпфрут
Следобедна закуска:
– 150 гр. обезмаслено сирене
– Плод по избор
Вечеря:
Голяма купа плодова салата с цитрусови плодове и ябълки
Диетата от Таити е подходяща както за хора, които искат да отслабнат леко, но бързо, така и за онези, които не са любители на прекалено радикалните хранителни режими.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.