MENU

Детоксикация на кожата докато спим – с Nuxellence® DETOX

10942569_775600229196414_8566240895401699424_o

Детоксикация на кожата докато спим – с Nuxellence® DETOX

Нощта е ключово време за клетъчна детоксикация. Само тогава, кожата има възможност да се възстанови от дневния стрес. Съществена стъпка в този процес е освобождаването на клетките от натрупаните замърсявания и токсини. Хронобиологията ясно показва, че фазата на детоксикация започва когато си лягаме, следвана 4 часа по-късно от фаза на мултиплициране. И ако първата работи ефикасно, обновяването на клетките е много по-бързо, отколкото през деня.

Вдъхновен от новите открития на NUXE за нощните механизми (слабо познати и малко използвани в козметиката) Nuxellence® Détox е първият, разкриващ младостта продукт на NUXE, който подобрява детоксикацията – задължително условие за по-добра регенерация на кожата.

Точно както тялото ни, клетките на кожата естествено произвеждат токсини. За да се обновяват, тези клетки трябва да могат да се детоксикират ежедневно. В замърсената околна среда, те трябва да елиминират токсините и тежките метали толкова добре, колкото всички повредени от свободните радикали молекули. По този начин обаче те губят енергия, което води до намаляване продукцията на липиди, колаген и еластин.

В сърцето на клетките, в митохондрията, откриваме безкрайно малък, но безкрайно силен компонент – митохондриалната ДНК. Отговорна за контролиране функциите на митохондрията, тя играе ключова роля в продукцията на клетъчна енергия.

Митохондриалната ДНК е по-крехка и уязвима от клетъчната ДНК и се уврежда всеки ден, вследствие на агресивните фактори на околната среда. В резултат кожата старее. Ето защо е важно не само да предпазим, но и да възстановим митохондриалната ДНК , за да разкрием младостта на кожата.

10599696_777662415656862_5182008555843795205_n

Как се детоксикират клетките на кожата? Клетките на кожата имат 3 основни начина за детоксикация:

Чрез Глутатион – антиоксидантен ензим, който превръща токсините в лесно елиминируеми водоразтворими елементи;
Чрез Протеазом – система за рециклиране на малки увредени протеини. Представлява белтъчен комплекс в основата на механизъм, чрез който клетките регулират концентрацията на редица белтъци и се освобождават от други с неправилна структура;
Чрез Автолизис – цялостна система, която унищожава всички увредени протеини и клетъчни компоненти.

Досега научният свят се концентрираше върху изучаването на протеазома, с най-много разработки на продукти грижа за кожата, свързани с неговите функции. Въпреки това, ако обемът на клетъчните отпадъци е голям, изменените клетъчни протеини ще претоварят и изчерпят капацитета на протеазома, който ги кара да се възстановяват. Когато протеазомът е претоварен, автолизисът се включва, за да компенсира всички недостатъци и да се справи с деградацията на повредените клетъчни компоненти.

Точно тук на помощ се включва Nuxellence® DETOX – първият козметичен продукт, способен да детоксикира клетките през нощта. Изследване на лаборатории NUXE идентифицира тази финална нощна стъпка като „самопочистване“, най-важната система за детоксикация на кожните клетки, която се променя и влошава с времето в резултат на общото забавяне в процеса на обновяването на клетките и на ускоряването на стареенето на кожата.

NUXE Nuxellence Detox et fleur_1Nuxellence® DETOX е изключителна формула с мощна флорална сила, защитена с 10 патента. Тя разкрива младостта на кожата като действа в две направления:
1. Нощна клетъчна детоксикация – комплексът SUPER-DETOX стимулира продължителна клетъчна детоксикация, използвайки уникална комбинация от екстракт от Албиция и биотехнологично добити захари. Кожата е детоксикирана и в резултат на това, произвежда повече кожни клетки.
2. Клетъчен стимулатор – възстановяването на митохондриалната ДНК, подобрява клетъчната активност. В сърцето на клетките, пасифлора, анхуза и мак, едновременно възстановяват митохондриалната ДНК и разкриват жизнената енергия на клетките. С увеличени нива на енергия, кожните клетки функционират по-ефикасно.
Така, благодарение на детоксикация и подсилени енергийни нива, чрез възстановяването на митохондриалната ДНК кожните клетки са по-многобройни и функционират по-ефикасно. На сутринта тенът е свеж и сияен, кожата изглежда релаксирана, „като че ли сте спали още 2 часа!”. Нощ след нощ, кожата се регенерира и детоксикира и изглежда видимо подмладена.

Създаден за всяка възраст и всеки тип кожа, Nuxellence® DETOX попива незабавно в кожата и със своята чувствена кадифена текстура, деликатно обогатена с шафраново масло, осигурява идеалния комфорт на вашата кожа, нощ след нощ. Nuxellence® дарява кожата с уникален аромат – комбинация от лен, момина сълза, хелиотроп, мандарина и клементина – истински букет от меки и женствени нотки…

Нанасяйте вечер, самостоятелно или преди другите използвани козметични продукти. А за младост и блясък на кожата през деня се доверете на Nuxellence® ÉCLAT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.