MENU

5 типа гости, които да не каните на сватбата си

 

5 типа хора, които не трябва да каните на сватбата си

5 типа хора, които не трябва да каните на сватбата си

Предполага се, че сватбеният ден е едно от най-щастливите събития в живота на човек. И съвсем естествено ще искате да го споделите с всичките си познати. Е, с почти всички. Дали поради финансови причини или от лични съображения спрямо конкретни персони, в един момент вероятно ще се наложи да редуцирате списъка с гостите.

Но как да решите кого да изключите? Вижте кои 5 типа хора не трябва да каните на сватбата си, помислете кой отговаря на тези характеристики и решението само ще се появи.

Популярен анекдот описва сватбата като „събитие от двама луди и двеста гладни“. И въпреки че ние сме далеч от това мнение, определено сме съгласни, че сватба с 200 гости в днешно време е пълен абсурд. Ненужна показност и и още по-ненужно разточителство. Да със сигурност има хора, които не можете да не поканите. Затова първо включете тях в списъка. А после редуцирайте останалите. Ето няколко идеи. 

1. Членове на семейството, които почти не познавате. Ако имате далечни роднини, които сте срещали само веднъж – два пъти през целия си живот, не бива да се чувствате задължени да им изпращате покана за сватбата. Дори родителите ви да настояват, можете спокойно да им изложите тезата си или да направите компромис за един човек. Не повече!

ID-1001776552. Приятели на вашите родители. Тук не става дума за близките семейни двойки, пред чийто очи сте израснали. А за онези колеги, съседи и познати на родителите (вашите и на половинката ви), за които само сте чували или към които сте безразлични. В крайна сметка това е вашата сватба. Ако семействата ви искат да се похвалят със сватбата на „младите“, могат да покажат снимки след това.
3. Бивши партньори. Това си е по-скоро покана за неприятности, дори да смятате, че няма повод за тревога, щом с половинката ви правите тази решителна стъпка. Присъствието на бивша изгора на подобно събитие може да създаде някои особено неловки моменти. Ами ако старият ви любим ви покани на танц? Или някогашната любима на партньора ви започне да му шепне сластно на уше? А да споменем ли варианта някой от двамата да се противопостави на брака ви? Спестете си тревогите.
4. Моментната тръпка на ваша приятелка. Ако ви е достатъчно близка, ще разбере нежеланието ви да споделяте такъв съкровен момент с някого, който минава и заминава от живота й. Пък и това си е един допълнителен куверт. Само се уверете, че и партньорът ви играе по същите правила. А кой знае – в края на вечерта може да се оформят нови двойки.

5. Най-добра приятелка от детството, с която вече не сте близки. Двете може да сте били неразделни и да сте се клели в приятелство до живот, но всяка е тръгнала по своя път. Не се чувствайте гузни пред детските обети. И не смятайте, че спорадичните съобщения в социалната мрежа са достатъчен аргумент за покана.

В днешно време, освен ако не разполагат с богати и щедри роднини, много двойки се задоволяват със скромни сватбени тържества поради ограничени финансови възможности. Помнете обаче, че не броят на гостите превръща сватбата в щастливо събитие. За да отпразнувате любовта си е достатъчно да присъствате вие двамата и най-скъпите ви същества. Останалите са за цвят и купон, както се казва.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.