MENU

5 храни, които хората в добра форма обичат

dieta10

5 храни, които хората в добра форма обичат

Поддържането на добра физическа форма зависи от това, което ядете също толкова, колкото и от онова, което тренирате. Хората в добра форма знаят как да се снабдят с правилното „гориво“ за спортните си занимания, както и с повече енергия за целия ден. С две думи казано, за да бъдете във форма, трябва да се храните за форма. Включете следващите 5 храни в ежедневното си меню и ще бъдете стройни, издръжливи и динамични като машина.

dieta101. Нискомаслено кисело мляко
Това е вкусна, хранителна опция за хора, които следят теглото си. Без значение дали ще го използвате като дресинг за риба, месо или салата, ще го консумирате с мюсли или самостоятелно, нискомасленото кисело мляко е великолепен избор за захранване в началото на деня или преди тренировка.
2. Зеленолистни зеленчуци
Спанак, зеле, рукола, салати, цвекло и всички останали от този род са задължителна храна за постигане и поддържане на тяло с добра физическа форма. Пълни с фибри, нискокалорични, богати на витамини А, В, С и Е, всички те се борят с мазнините, предпазват от болести и подхранват клетките на тялото ви. Освен това са фантастичен източник на желязо, което ще ви снабдява с енергия през целия ден. Не на последно място, зеленолистните зеленчуци се грижат за красотата на кожата, което е чудесен бонус към добрата форма.
3. Яйца
dieta11
Яйцата са чудесен източник на аминокиселини, желязо, витамини А,В и Е, и като цяло осигуряват стабилна доза протеини. Хората в добра форма ги обичат заради ползите им за метаболизма, усещането за ситост, което дават и енергията, която осигуряват по време на тренировка. Яйцата също така контролират пристъпите на глад и желанието за сладко през деня, което от своя страна води до по-здравословни нива на кръвната захар.
4. Бадеми
Известни са като най-добрата хранителна опция за хора, които искат да отслабнат или се стремят да избягват вредните храни между храненията. Бадемите осигуряват продължителна ситост и гарантират набавяне на задължителната дневна доза витамин Е и на други хранителни компоненти.
5. Сьомга
Със своето богато съдържание на Омега мастни киселини, сьомгата е популярна като страхотно допълнение за всеки здравословен хранителен режим, особено ако се опитвате да повишите количеството протеини в менюто си. За още по-апетитно усещане, можете да овкусите порцията си с розмарин, мащерка или риган.

Прочетете още:

Диета или упражнения – кое да изберете?

Храни и напитки, които да избягвате преди тренировка

А вие какво хапвате преди тренировка?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.