MENU

10 години „Дни на предизвикателствата“ (02 – 04. 12. 2014)

predizvikatelstva

10 години „Дни на предизвикателствата“ (02 – 04. 12. 2014)

Най-големият български форум за екстремни спортове, туризъм и екология „Дни на предизвикателствата“ навършва 10 години. По този повод на 2, 3 и 4 декември аула „Максима“ на УАСГ в София събира всички любители на природата и адреналина – планинари, катерачи, парапланеристи, сърфисти, активисти на зелени практики, експерти, фотографи… Ако и вие сте авантюристи по душа, не пропускайте този емблематичен вече за страната ни фестивал. Началото е 18:00 ч.

В духа на утвърдената традиция, и десетото юбилейно издание на „Дни на предизвикателствата“ ще предложи на посетителите изключително атрактивна програма, наситена с множество документални филмови премиери, презентации и лекции на разнообразна тематика: от полемика за световните климатични промени, през спиращи дъха кадри на полети с уингсют и вълнуващи преходи през Хималаите до образователна велосипедна експедиция на хиляди километри. И още, и още…

За феновете на зимните спортове „Дни на предизвикателствата“ ще предложи едно от най-добрите скиорски заглавия през последните години – „Tracing Skylines”. С французина Маел Баге и премиерата на „The Biggest Wingsuit Flight” пък ще видите света от перспективата на екстремните BASE скокове. А Христина Димитрова ще ви отведе в света на гмуркачите – тази година тя се спусна до -174 м в Египет.

predizvikatelstva1За запалените по далечни дестинации са предвидени „Между Нирвана и Самсара“, представящ пътуването до Непал на тандема Атанас Куцев – Моника Балабанова, мистичното изживяване на Юлиян Ангелов в древен Иран и придвижването на стоп на смела компания приятели сред заснежените първенци на Алпите.
Специални гости за десетото издание на „Дни на предизвикателствата“ ще бъдат най – атрактивният в момента катерач, алпинист, бейс джъмпър и приключенец на световно ниво Лео Холдинг и българинът, изкачил три 8000-хилядника Боян Петров.
С премиерна за България прожекция филмът „The Last Great Climb” ще разкаже за суровата експедиция на Лео Холдинг и екипа му до величествения връх Улветана (2931 м) в Антарктида – едно от най-трудните изкачвания в световен мащаб. Боян Петров пък ще се върне към превърналото се в епично изкачване на два от най-смъртоносните върха на планетата – К2 (8611 м, Чогори, Пакистан) и Канчедзьонга (8586 м, Хималаи, Непал) и на Броуд пик (8047 м).

Както винаги, силно присъствие ще имат природозащитните каузи: WWF и инициативата „Прозрачни планини“ ще ви запознаят с възможностите за гражданско участие в опазването на българските реки и планини и конкретно в създаването на новия ПУ на НП Пирин. Ще бъде представена и кампанията „Професия хижар“, част от която е и тазгодишният фотоконкурс на „Дни на предизвикателствата“. Велоекспедицията на Вячеслав Стоянов с многозначното име ReCycle пък ще обърне внимание върху разделното изхвърляне на отпадъци и екологичния транспорт.

Билети за „Дни на предизвикателствата“ могат да бъдат закупени в магазини „Стената“, мрежата на Ticketlogic и на мястото на събитието. При предварително закупуване онлайн цената за 3-те дни е 20 лв., на място 23 лв., а за 1 ден – само на място 10 лв.

Пълната програма на „Дни на предизвикатествата“ 2014 можете да видите тук.

predizvikatelstva210-ият рожден ден на „Дни на предизвикателствата“ ще бъде отбелязан и с голямо музикално парти на 04 декември. С начален час 21,30 и локация – столичния клуб „Mixtape 5“, то ще ознаменува и края на трите изпълнени с емоции фестивални вечери. Три изключителни музикални проекта, всеки от които гигант в полето си, ще дадат всичко от себе си да раздвижат адреналина и на дансинга. А в паузите между тях, преди и след представянето им, за настроението ще се грижат dj-ите RailBuzz & ZaziZazi(BigBanda).
Вечерта ще открият METAFORMOZA (Music Clinic Records) – фънк-джаз проект от световна величина, включващ популярни музиканти със сериозен опит както на българска, така и на международна сцена:
Музикално предизвикателство ще отправят и VoxBox (BigBanda) – 100% вокално дуо, съставено от младата бийтбокс легенда Skiller и експерименталния вокалист Павел Терзийски, които буквално изстрелват настроението в облаците!

Рокстеди – ска бандата RockAshock пък ще даде възможност на всеки от присъстващите да се впусне в същинския вихър на танците и да вкуси от автентичния звук и енергия на музиката, изключително характерна за Ямайка.

Входът на място е 10 лв., а предпродажбaта с цена от 7лв. – в мрежата на ticketlogic.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.