MENU

Red Bull Soapbox – екстремно, щуро, безмоторно!

redbull2

Red Bull Soapbox – екстремно, щуро, безмоторно! сн. RedBull Soapboax

Ако сте любители на екстремните приключения, щурите преживявания и креативните идеи, то не пропускайте първото за България Red Bull Soapbox състезание за безмоторни колички. То ще се проведе в неделя, 28. 09. 2014 г., в София на бул. „Черни връх“ в участъка между бул. „Джеймс Баучер“ и бул. „Арсеналски“. Стартът е точно в 11:00 сутринта, като самоделните автомобили ще бъдат изложени в специално обособена питстоп зона час по-рано. Предстои нещо наистина вълнуващо!

Red Bull Soapbox е предизвикателство както за начинаещите, така и за опитните състезатели. Желаещите да се включат в него разполагаха с малко повече от 3 месеца да представят своите креативни идеи и да реализират проектите си в няколко етапа. Те трябваше да измислят и конструират свои собствени, невиждани досега колички, които използват за гориво единствено силата на отбора си. Колички, с които да се надпреварват заедно по стръмния склон.

След неколкократна пресявка финалният брой отбори, които ще вземат участие в състезанието, бе сведен до 62 – най-креативните и смахнати отбори на България, които с щури глави в здрави каски и крилати мечти, превърнати в колички, ще преминават пред погледите на многобройните зрители. Всеки отбор се състои от 4-ма ентусиасти над 18-годишна възраст. Той има право на едно спускане, с което да стигне успешно и най-бързо до ФИНАЛ-а и да спечели сърцата на публиката и журито.

redbull1

сн. RedBull Soapboax

Първата количка, с която ще се тества пистата ще е емблематичното кенче на Red Bull, в което, по последна информация, ще се настани един от членовете на журито – актьорът Деян Донков. Освен него, качествата на състезателите ще оценяват още 4-ма – най-добрата сноубордистка на България Александра Жекова, атлетът на Red Bull по акро – парапланеризъм Веселин Овчаров, водещият на предаването „Дивата муха“ Оги Начев и нежната бухалка на независимата музикална сцена Миленита.

Отборът, който спечели 1-ва награда, ще замине за Световните серии по гмуркане от скали – Red Bull Cliff Diving в Рио де Жанейро, Бразилия. Наградата за 2-ро място е пътуване до Хангар 7 в гр. Залцбург, Австрия (център с колекция от исторически самолети, хеликоптери, състезателните автомобили на Формула 1), а за 3-то място: VIP билети за грандиозното шоу по фрийстайл мотокрос Нощта на скоковете в зала „Арена Армеец“. За най-здравата количка пък ще има допълнителна награда от най-издържливите телефони CAT.

Трасето, чийто финал е малко преди хотел „Хемус“, ще има 3 препятствия (30 см височина / 3,75 широчина, 30 см височина / 2,50 широчина, 40 см височина / 3,75 широчина), а очакваната средна скорост на безмоторните колички е 50 – 60 км/ч. За посетителите ще има зони за почивка и похапване, детски кът, паркинг за велосипеди, зона за хора с увреждания, боди-арт пункт и възможност да се презаредят с един студен Red Bull. За домошарите и хората извън София, водещите Евгений Милов и Емануела Иванова ще проследят най-интересното встрани от трасето с анкети към състезателите, зрителите и известните личности.

Red Bull Soapbox e национално състезание, което обединява хората с бензин в кръвта в еднодневна надпревара със самоделни колички. Всяка една от тях се задвижва само от творчерския дух на участниците, от тяхната оригиналност и желание за състезание. За първи път се провежда в Белгия през 2000 г. До този момент е обиколило над 20 държави.

redbull

сн. RedBull Soapboax

Red Bull Soapbox отразява изцяло духа на известната марка, а именно да се закачаш с живота и да не се взимаш много насериозно. Състезанието буквално „дава крила“ на участниците чрез едно невероятно изживяване, но и намигва на зрителите и журито да не бъдат прекалено строги и взискателни. Независимо в кой град и държава се провежда, Red Bull Soapbox подобрява настроението на всички хора. Подготовката, селекцията и самата надпревара са толкова атрактивни и забавни, че нямат подобен аналог.

И така, Red Bull подготвя едно невиждано до сега шоу с голяма доза творчество, скорост и силни емоции. Повече за него, отборите и количките, можете да научите на сайта на Red Bull Soapbox или във Facebook страницата на събитието. Ако по някаква причина не можете да присъствате, можете да следите състезанието на живо в сайта на бТВ (btv.bg). Останалите, сложете каските, наместете крилата, махнете крак от спирачката и дайте летящ старт на своето първо Red Bull Soapbox състезание! За състезателите няма да е лесно, но ще е незабравимо. Желаем успех на всички, но да победят най-добрите!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.