MENU

Отслабване със зелен чай

 

Отслабване със зелен чай

Отслабване със зелен чай

От стотици години зеленият чай намира всестранно приложение в китайската медицина, а днес е най-популярната топла напитка в света (след кафето, разбира се). Но зеленият чай има още едно предимство, за което всички вероятно сте чували (и дори прилагали), но едва ли знаете достатъчно – помага при отслабване. Ето какви са ползите му в борбата с наднорменото тегло.

Зеленият чай е сред най-препоръчваните средства за отслабване. Той регулира нивата на кръвната захар чрез намаляване количеството инсулин, което тялото произвежда. Това не позволява на мазнините да се складират и държи апетита под контрол. Имайте предвид обаче, че растението съдържа кофеин, затова избягвайте пиенето му вечер.

Пиенето на 4 чаши зелен чай дневно е достатъчно, за да получите максимална полза. Ако вкусът не ви се нрави потърсете го под формата на капсули. Или добавете малко мед, лимонов сок и лед за да получите освежаваща лнапитка, която ще ви тонизира.

Не ви съветваме обаче да добавяте прясно мляко към чая, защото то ще отнеме от лечебните качества на напитката. Белтъчините в млякото взаимодействат с полифенолите и потискат лечебните им свойства.

Диетата със зелен чай е простa и позволява да се комбинира с всички хранителни режими, за да им даде нужния тласък към топене на мазнините. Ключът към успеха е чаша чай преди всяко хранене. Така ще потиснете апетита, ще ускорите метаболизма и изгарянето на мазнините. А енергията ви ще е завидна.

Ето как да разпределите 4-те чаши зелен чай през деня:

zelen_4ai1_1Чаша зелен чай за „Добро утро!“. Освен, че ще ви ободри, ще даде силен тласък на топенето на мазнините и ще ви зареди с мощна доза антиоксиданти. Според някои изследвания, ако го пиете студен, зеленият чай ще изгори повече калории, защото тялото ще изразходи енергия докато го стопли.
Чаша зелен чай преди закуска. С втората за деня порция ще се почувствате сити. Така не само ще хапнете по-малко на закуска, но и през остатъка от деня. Но не бива да пропускате първото хранене, защото именно то ускорява метаболизма
Чаша зелен чай преди обяд. Третата порция ще продължи процеса на топене на мазнините, а допълнителната доза течности преди хранене ще запълни стомаха ви и ще контролира количеството на поетата храна след това.
Чаша зелен чай преди вечеря. Последна задължителна за деня и със същия ефект като при предишните хранения. Но това не означава, че трябва да се ограничавате само до 4 порции. Можете да изпивате по чаша зелен чай всеки път, когато почувствате глад – та нали специалистите съветват да се приемат максимално количество течности?!  В този случай дори с повече ползи за организма.

Освен, че помага в отслабването, научно доказано е, че зеленият чай е изключително полезен и за здравето. Той стимулира имунната система, понижава лошия холестерол и риска от инсулт и инфаркт, предотвратява кариеси и дори предпазва от някои ракови заболявания. Не се притеснявайте да го използвате и срещу лоша миризма на ходилата и сърбежи, при изгаряния, хемороиди, афти, възпаления.

Зеленият чай е най-мощният източник на антиоксиданти, който някога е съществувал! Опитвали ли сте го досега?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.