MENU

Най-добрата приятелка – 15 причини да си й благодарна

 

Най-добрата приятелка - 15 причини да си й благодарна

Най-добрата приятелка – 15 причини да си й благодарна

Най-добрата ти приятелка е неизчерпаем източник на всичко цветно и разнообразно в живота ти. Тя е хапчето срещу депресия. Тя е огледало за самочувствието. Тя награждава със стимулиращо „Да” всяко твое начинание. Тя е винаги насреща. Тя е… твоята най-добра приятелка! И имаш поне 15 причини да си й благодарна.

Най-добрата ти приятелка заслужава всичката благодарност на света, която успееш да стовариш отгоре й, защото не всеки е щастливец като теб – да има кой да го търпи и в лошите му дни. Затова е време да благодариш на най-добрата си приятелка. За какво ли? Ами например за това, че:

1. Те е добавила към групата си за безплатно говорене в телефона. Наред с теб там присъстват родителите й и гаджето й. Това определено е тесен кръг, от който ти си част, и явно момичето няма против да те набира всеки път, когато ти доскучае.

best_friend22. Споделя с теб всяка нова дрешка. Колкото и да е ентусиазирана от новата си придобивка, няма против да блеснеш с нея на петъчното парти. След време дори ти я подарява с думите „на теб ти стои по-добре, а и толкова ти харесва”.
3. Гримира те по-добре от козметичка. Тя познава всяка извивка по лицето ти и знае какво ще ти отива – това я прави идеалният гримьор. Гримира те търпеливо и старателно, а резултатът я кара да се гордее. И теб също.
4. Не те обвинява, че си напълняла. Омръзнало ти е да ти повтарят, че си „поналяла”. Все едно сама не го знаеш! Тя, за разлика от всички останали, те приема каквато си и въобще не го коментира, освен, ако ти не подхванеш темата.
5. Не общува с враговете ти. Твоите конфликти не са нейни, но въпреки това тя показва солидарност и избягва компаниите, които те дразнят.
6. Отменя среща с гаджето си, защото имаш нужда от нея. Когато я прегръщаш с думите „оценявам това, че си тук с мен” тя ти отговаря „утре ще се видя с него, кажи какво има?”

7. Изслушва те. Да, просто слуша, без да съветва, порицава или повтаря неща, които знаеш.

8. Прави ти подаръците, за които мечтаеш. Двете прекарвате много време заедно и тя помни кога и къде си казала, че искаш да имаш „това”. След като ти го подари си умира от кеф да те гледа колко си щастлива.

9. Побеснява, когато някой се държи лошо с теб. Понякога едвам я удържаш да не се саморазправя с момчето, което се е подиграло с чувствата ти.

best_friend310. Обича да си говори с близките ти. Уважава семейството ти и с удоволствие си бъбри с майка ти за това-онова. Особено за теб 🙂
11. Знае ти мярката. На парти сте и очевидно прекаляваш с чашката. Тя най-добре знае какви ще се последствията и умело ги предотвратява като те извежда под ръка преди да е станало късно.
12. Разсмива те. Чувството й за хумор те кара да я обичаш дори, когато шегата е на твой гръб.
13. Хвали те пред приятелите си. Гордее се с всичко, което правиш и не пропуска да разкаже за постиженията ти в компанията.
14. Не качва твои снимки в социалните мрежи без одобрението ти. Не на всички снимки се харесваш, а тя великодушно се съобразява с теб и не споделя моментите, в които не си ок със себе си.
15. Не се сърди, че я пренебрегваш понякога. Тя е безценна, защото не ти се натрапва, когато искаш да останеш сама. Не те задушава. Не се обижда, че не си в настроение. Изчаква търпеливо и тактично се включва, когато имаш нужда от нея.

Това е тя – най-добрата ти приятелка. Тя е букет от всичко изброено, но и много повече. Сподели с нас поне една причина да си благодарна на най-добрата си приятелка. А не е лоша идея да й го кажеш лично :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.