MENU

Най-болезнените места за татуиране

tatuirovka_bolka

Най-болезнените места за татуиране

В днешно време татуирането вече не е толкова израз на индивидуализъм и бунтарски дух, а по-скоро мода. Татуираме се, за да увековечим някое щастливо събитие, да бъдем по-атрактивни, да ознаменуваме някаква вътрешна промяна или просто заради идеята. Лошо няма, но преди да седнете на стола вижте кои са най-болезнените места от тялото за татуиране. Особено ако ще ви е за първи път!

Въпреки че, без съмнение, придобиването на всяка татуировка е съпроводено с известна болка, има зони по тялото, в които тя е особено силна. По презумпция, това са местата, където кожата е най-тънка – лицето, вратът, гръбначният стълб, ръцете, колената, лактите… Ето кои са топ 5 местата на чувствителност при татуиране и защо именно те.

1. Зад ухото

Въпреки че мястото зад ухото е чудесен избор за татуировка, тъй като не привлича вниманието и можете да я прикривате или откривате според моментното си желание, трябва да сте подготвени за особено болезнено преживяване. Кожата в този участък е особено тънка и деликатна, а следователно и много чувствителна. Затова ви съветваме да подберете малка татуировка с по-прост дизайн.

taturiovka_bolka22. Гърдите
Татуировката на гърдите е популярен избор както при мъжете, така и при жените, тъй като широката площ е особено благодатна за всякакви изкусно изрисувани, дори пъстроцветни форми и може да се допълва във времето. Имайте предвид обаче, че ако сте твърде слаби или с тесен гръден кош, процесът ще е и много болезнен, и обратно – мазнините и мускулите до голяма степен притъпяват усещането.
3. Ребрата
Тънката кожа, покриваща ребрата, може да се окаже истинско предизвикателство за прага ви на чувствителност. Освен, че се движи с всяко поемане на въздух, тя винаги е покрита с дрехи, които предизвикват допълнително дразнение. Но ако все пак сте решили това да е мястото, започнете с нещо малко, за да тествате усещането, и с течение на времето можете да я разгърнете в друга посока.
4. Глезенът
Кожата на глезена, който се състои само от кост, е изпълнена с нерви, които се контролират от стъпалото. Така дори рисуването на най-дребната татуировка ще предизвика изключителна болка. А възстановяването ще отнеме малко повече време, тъй като мястото ще е в постоянно дразнение от движенията при ходене.

5. Стъпалото

Заради слабото насищане с мазнини възстановяването отнема повече време, а резултатът не винаги е удовлетворяващ. На практика нервите са разпънати по цялото протежение на костите и сухожилията, кожата е тънка, а чувствителността – изострена. Ето защо много татуисти отказват да работят върху стъпалото. Но това не значи, че една оригинална татуировка няма да стои красиво.

Въпреки че това са едни от най-болезнените места за татуиране по тялото, те са и едни от най-предпочитаните. За ветераните може би е въпрос на нагласа. Но ако ви предстои да рисувате едва първата си татуировка, по-добре изберете някое по-слабо чувствително място. А може би вече имате някъде?

One Response to Най-болезнените места за татуиране

  1. Avatar Bruh says:

    Пълни глупости! Когато ме татуираха зад ухото нямаше никаква болка!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.