MENU

На чаша кафе с Мария Силвестър в GLORIA JEAN’S COFFEES

На чаша кафе с Мария Силвестър в GLORIA JEAN’S COFFEES

Чаровната Мария Силвестър застана зад бара на първата у нас кафетерия от веригата Gloria Jean’s Coffees, за да разкрие тънкостите на единственото по рода си еспресо, известно по цял свят. Обичаната водеща и актриса сподели, че кофеиновата напитка е не само неизменна част от деня ѝ, но и ароматът на прясно кафе навява спомени за вълнуващи истории и уютни семейни моменти с любими хора.

На 24 октомври в Paradise Center София отвори врати първата в България кафетерия от веригата Gloria Jean’s Coffees. Гостите на събитието имаха възможност да опитат близо 200 вида студени и топли напитки, приготвени с прясно смляно кафе.

Като гост и своеобразен домакин на събитието Мария Силвестър направи своите първи стъпки в изкуството на приготвяне на кафе еспресо и се увери, че 42 кафени зърна и 23-27 секунди време за екстракция са напълно достатъчни за постигане на богат и плътен вкус. За направата му водещата използва специален Gloria Jean’s Special Espresso Blend, състоящ се от 3 различни по произход кафета, които са строго пазена фирмена тайна.

Целият процес на приготвяне – от събирането на най-качествените кафе зърна във водещи плантации до обучения и тренинг, се контролира от експертите на Gloria Jean’s Coffees. За да се получи половин килограм кафе на зърна, трябва ръчно да се съберат 2000 зърна, които се отглеждат в 17 страни в света – Бразилия, Колумбия, Никарагуа, Коста Рика, Мексико, Перу, Гватемала, Куба, Панама, Хаваи, Ямайка, Кения, Етиопия, Индонезия, Папуа Нова Гвинея, Австралия и Индия. Като гаранция за качество на вкуса, всички кафе напитки в Gloria Jean’s са приготвени със специално подбрани сортове кафе 100% арабика.

Световната верига кафетерии Gloria Jean’s Coffees планира да отвори общо 25 заведения в региона през 2018 г., като започне от България и продължи в Сърбия, Словения, Хърватия, Грузия, Македония и Черна Гора. Шест от кафетериите на марката ще бъдат открити в по-големите български градове – четири в София и по един във Варна и Бургас.

През 1995 г. Наби Салех, австралиец с дългогодишен опит в бизнеса с кафе и чай, и негов съдружник посещават САЩ, за да се запознаят с марката Gloria Jean’s Coffees. Те виждат потенциала на бранда гурме кафета и решават да го лансират в Австралия. Gloria Jean’s Coffees навлиза на пазара там през 1996 г., а днес вече е глобална верига кафетерии с над 800 обекта в цял свят. През 2014 г. GJC е придобита от Retail Food Group (RFG), най-голямата франчайз компания в хранителната индустрия в Австралия.

Кафето, една от най-търгуваните и консумирани стоки в света, е в основата на марката Gloria Jean’s Coffee. Експертите на бранда контролират целия процес на приготвяне на кафето – от производството на зърната във водещи плантации до обучения и тренинги на баристите в кафетериите в цял свят. Като част от RFG, Gloria Jean’s Coffees има план да продължи разширяването на глобалната верига кафетерии и присъствието си на нарастващия глобален пазар на кафе, оценяван на 8,8 млрд. долара.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.