MENU

Как да спасите пресолената супа?

Как да спасите пресолената супа?

Дори и най-добрата домакиня е преживявала кулинарна катастрофа – да сготви пресолена супа, например. И въпреки че казват, че е по-лесно да се добави сол към ястието, отколкото да се отнеме, има няколко изпитани хитринки, с които можете да спасите пресолената супа.

Пресолената супа не е шега работа и въобще не е лесна за спасяване. Ако я разредите с вода, рискувате да развалите вкуса и съотношението между съставките. Ако не я опитате навреме, може да поднесете неприятна изненада на всички на масата. А ако пък едновременно с нея консумирате прекомерно солени ястия, може въобще да не усетите нещо нередно.
Така или иначе, когато пресолената супа е факт, не се паникьосвайте, а приложете някой от следните съвети:
1. Захар при пресолена супа. В една супена лъжица сложете бучка бяла кристална захар (кафявата не е подходяща, тъй като може да оцвети супата). Потопете лъжицата в бульона, така че едва да покрие захарта. Щом започне да се разтапя, извадете лъжицата. Повторете няколко пъти.
2. Грудки при пресолена супа. Оставете супата да ври и в нея добавете няколко малки картофа. След 15 – 20 минути ги извадете и опитайте.
3. Брашно и ориз при пресолена супа. В парче плат завържете малко количество брашно или ориз. Потопете вързопчето в супата и оставете да се вари около 20 минути.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.