MENU

Грим според типа сезон на лицето

Грим според типа сезон на лицето

Грим според типа сезон на лицето

Да, правилно сте прочели. Изборът на грим се определя не само от формата на лицето, но и от типа сезон, който то има. Или иначе казано, от цветовите характеристики на отличителните белези – коса, очи, кожа. Вижте към кой тип сезон принадлежите, за да знаете как да подбирате правилните нюанси пудра, руж, червило и сенки.

Seasons1_11. Тип Пролет
Вие сте тип Пролет, ако кожата ви е с цвят на праскова – леко жълтеникав или златист. Тя е нежна, доста често прозрачна и с лунички, а бузите – румени. Косата е златисторуса, леко червеникаво руса или тъмно руса. Очите са светло маслинено зелени или ясно сини.
За тип Пролет подхождат сенки в нежно бледо зелено или бледо оранжево-розово, тип корал. Подходящи цветове в облеклото и грима са жълто, оранжево, червено, зелено и синьо.

Seasons1_22.Тип Лято
Вие сте тип Лято, ако кожата ви е има синкав подтон, много светла – най-често бледо розова или кехлибарена. Лесно почернява от слънцето и придобива лешников оттенък. Косата е от пепеляво русо до кестеняво с череникави отблясъци. Очите са ярко сини или зелени, но често са изпъстрени със сиво.
Подходящи цветове за грим и облекло при тип Лято са розовото, синьото, синьо зеленото и лилавото.

Seasons1_33. Тип Есен
Вие сте тип Есен, ако кожата ви е с цвят слонова кост или с бронзов нюанс и обсипана с червеникави лунички. Очите са дълбоки и тъмни, но могат да са и тюркоазено сини или котешко зелени. Косата – нюанси на русото или червеното.
Препоръчителни в грима и облеклото при тип Есен са всички вариации на оранжево, карамел, охра, махагон, кафяво, шоколадово, зелено, т.е земните цветове.

 

4. Тип ЗимаSeasons1_4
Вие сте тип Зима, ако кожата ви има синкав или маслинено зелен подтон и порцеланов тен. Косата е черна, а очите сини, зелени, кафеви, но се срещат и сиви.
Подходящи за грим и облекло при тип Зима са червени цветове със синкав, студен оттенък, както и всички нюанси на синьото.

Е, кой тип сезон сте?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.