MENU

Трикове с лед за по-красива кожа

led4

Трикове с лед за по-красива кожа

Използването на кубчета лед в процедурите за красота се превръща в популярен ритуал за подобряване структурата на кожата. Студената терапия (по-известна като криотерапия) се използва за лечение, грижа и подмладяване на кожата. Благодарение на качествата на леда за броени секунди ще подобрите кръвообращението ще придадете на лицето си здравословен блясък. Кажете „сбогом” на акнето, неравномерните петна и уморената кожа с гладки кубчета лед. Единственото, което трябва да направите, е да масажирате лицето си с тях с помощта на кърпа и ръкавици. Вижте ползите:

led71. Ледът стяга и тонизира кожата. Така неприятните широки пори се свиват и по този начин намалява вероятността да се запълнят с излишен себум и да добият вида на черни точки.
2. Ледът е идеална основа за грим.
Можете да го ползвате като тоник, след който да продължите с фон дьо тен. Кожата ви ще изглежда гладка и безупречна.
3. Ледът подобрява кръвообращението. Студът свива кръвоносните съдове и предотвратява неприятното зачервяване и подпухване на кожата.
4. Ледът намалява подпухването. Ако страдате от синдрома на подпухналите очи, разтъркайте нежно областта с лед.
5. Ледът контролира несъвършенствата. Той редуцира появата на пъпки. Също така успокоява раздразнена кожа. Използвайте кубчета лед при първия признак за поява на пъпка, за да спрете възпалението.
Ето и няколко напътствия за успешна студова терапия:
1. Почистете
лицето с обичайния продукт, който използвате.
2. Ледът не се използва веднага след изваждане от фризера, за да не шокирате кожата, особено ако имате чувствителни капиляри, но и да нямате – не е добра идея. Не случайно е студотерапия, а не ледотерапия.

led83. Увийте няколко кубчета лед (за предпочитане с малка форма, без остри ръбове) в марля или малка кърпа и изчакайте платът да се напои добре. Използвайте ръкавици, за да ви бъде комфортно и да не измръзнат ръцете ви преди да сте започнали с терапията.
4. Нанесете върху лицето си с бавни кръгови и нежни движения. Не търкайте агресивно.
5. Задръжте кърпата върху определени участъци за минутка-две. Например върху торбичките под очите, върху пъпка или върху възпален участък.
6. Ако не се чувствате комфортно, прекратете процедурата, защото нормалният ефект е приятно изтръпване, но не и дискомфорт.
7. Преместете кубчетата лед внимателно по линията на брадичката и челюстта, бузите, челото и носа.
8.
Цялата процедура отнема не повече от 10 минути.
9.
При изливането на водата във форми за лед може да експериментирате с вида на леда и да я смесите с билки, зелен чай, лайка или каквато природна съставка обичате.
10. Завършете с хидратиращ лосион или крем за лице.

Терапията с кубчета лед е особено приятна за приложение в летните месеци. Споделете с нас вашият опит за освежаване на кожата в този период от годината.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.