MENU

8 причини да четете еротични книги

knigi9

8 причини да четете еротични книги

Еротичните романи съвсем не са ново явление в литературата. Още през XVIII в. Маркиз дьо Сад скандализира ценностите и моралните норми с написването на „Жюстин или Неволите на добродетелта“, а произведения като „Любовникът на лейди Чатърли“ (Д. Х. Лорънс), „Тропикът на Рака“ (Хенри Милър) и „Моята тайна градина“ (Нанси Фрайдей) превръщат еротичната литература в утвърдена класика.

С издаването на трилогията „50 нюанса“ на Е. Л. Джеймс през 2012 г. обаче, жаждата за еротични книги като че ли рязко нарасна и предизвика същинско възраждане на този литературен жанр. Превръщайки се в тайно удоволствие, което много често хората се смущават да признаят, но което често търсят, еротичните книги буквално подчиниха милиони домакини, бизнес дами и жени (а и мъже) по света и дори приеха ролята на катализатор в интимния живот.

Ние нямаме намерение да отричаме ползите от еротичните книги. Всъщност напротив. Ще ви дадем 8 конкретни причини да включите този жанр в списъка си с предпочитания.

erotika11. Еротичните книги са възбуждащи
Няма какво да крием – добрата еротична литература носи наслада, предизвиква въображението и възбужда. Възбудата пък води до прилив на ендорфини в мозъка, а в резултат се появяват повече загадъчни усмивки и желание за флирт.
2. Еротичните книги предизвикват границите на въображението
Едно от най-интересните неща в еротичната литература е, че в художествения текст могат да бъдат описани граничещи или надхвърлящи реалността неща. Ситуации и експерименти отвъд вашето въображение, герои и сексуални фантазии, които се простират отвъд очакваното. Тези провокативни текстове не са за всеки, но биха допаднали на любителите на силни усещания.
3. Еротичните книги разсейват от ежедневните грижи
Какво може да е по-разсейващо от горещите еротични фантазии? Всички тревоги и натрапчиви мисли остават на заден план, докато четете как Саша Грей фантазира за интимности със своя университетски преподавател или как Емануела мастурбира с банан докато… чете книга. 🙂

4. Еротичните книги могат да бъдат много забавни

В това определено трябва да се убедите сами! И най-вече – през призмата на собственото си чувство за хумор.

5. Еротичните книги са страхотна тема за разговор
Каквото и да си говорим, сексът винаги ще остане култова тема за разговор. Издигате се на едно друго ниво: вместо да разказвате обичайните сексистки вицове или клюки, говорите за еротична литература. Какво по-хубаво от това да просветлите своите познати в тънкостите на даоисткото изкуство на любовта, разкрито от племенника на Вирджиния Улф?

6. Еротичните книги насочват към собствената сексуална чувственост
Четейки за различните сексуални преживявания на героите, съпреживявайки техните страсти и желания, можете да откриете свои неподозирани фетиши. Опознайте собствената си чувственост, разширявайки кръгозора си с еротична литература.

erotika27. Еротичните книги допринасят за подобряване на сексуалните отношения
Много двойки чувстват, че сексуалният им живот губи своята спонтанност или дори изчезва в рутината на ежедневието. Няма по-лесен начин за предизвикване на желанието у една жена от това да й подарите еротичен роман. Важно е преди това, разбира се, да сте наясно с нейните предпочитания. Ако е любител на традиционния секс и е романтична душа, ще направите грешка с подарък като романа „Историята на О”. Повече за това ще намерите в анотациите 😉
8. Еротичните книги са послание към партньора
Подборът на определена еротична книга може да бъде лесен начин да покажете на партньора си предпочитания, за които се притеснявате да говорите открито. Съществуват множество сексуални практики, които са противоречиво приемани от обществото. Едно е ясно – ако и двамата партньори са съгласни да опитат, няма забранени неща. Ако обаче се притеснявате как вашата половинка ще приеме новите ви идеи, чудесен начин е да й предложите четиво със съответния сюжет.

И след като вероятно се убедихте (а може би и се успокоихте), че еротичната литература не е ерес, а четенето й – грях, то може би се питате: къде да намерите хубав еротичен роман и как да разберете дали е подходящ за вас? Отговорът е съвсем простичък – в Imagine.bg, най-новата виртуална книжарница за еротична литература и научно-популярни книги на сексуална тематика. Нейни създатели са страстни поЧитатели на нюансите на сексуалната човешка природа, които не само систематизириха по-горните 8 предимства на жанра и ще събират на едно място всички заглавия, но и изготвят специални анотации към всяко, за да можете по-лесно да се ориентирате коя книга за кого е подходяща.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.