MENU

5 хранителни навика за бързо отслабване

5 хранителни навика за бързо отслабване

Отслабването е сред най-често поставяните цели в началото на годината (и не само) и сред също толкова често търпящите провал. Но ако отново сте решили да „се хванете на хорото“, то поне започнете с малки крачки. Предлагаме ви 5 лесни навика, които гарантират бързо отслабване и същевременно не изискват героични усилия. Ако се справите с тях, ще продължите към по-големи предизвикателства 😉

Навик № 1: Хранете се бавно
Оставяйте приборите след всяка хапка, която слагате в устата си. По този начин не само ще консумирате по-малко количество храна, но и ще се наслаждавате по-пълноценно на вкуса й.

Навик № 2: Разделяйте порциите си
Наложете си да изяждате само половината от обичайното количество, което консумирате. Можете да споделите порцията си с колега/близък или да оставите другата част за по-късно.
Навик № 3: Пийте вода преди ядене
Преди всяко хранене изпивайте пълна чаша вода. Така не само ще хидратирате организма си, но и ще запълните стомаха си – а следователно и ще намалите апетита.
Навик № 4: Избирайте закуските разумно
Не пропускайте сутрешната, но нека бъде по-здравословна (пълнозърнест хляб, мляко с мюсли, трици, яйца, сок). И, въпреки че специалистите препоръчват 5 хранения дневно, за междинните хранения залагайте само на плодове (може сушени) и зеленчуци.
Навик № 5: Движете се
Изберете спорт или упражнения, които ви допадат и ги практикувайте по 20 минути всеки ден. Е, вариант е и просто да ходите пеша до работа, училище или друг ангажимент, който сте планирали. Но не бива да пропускате!

Прочетете още:

Мотивиращи съвети за отслабване

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.