MENU

Стартира Академия „Изпечи с любов“. Включи се и ти!

desidobreva4

Стартира Академия „Изпечи с любов“. Включи се и ти!

Винаги сте искали да се научите да приготвяте апетитни и неустоимо вкусни печива? Сега е вашият шанс да овладеете законите на кухнята! В рамките на 4 месеца най-популярната марка брашно в България – „София Мел“, дава възможност на всички любители пекари и сладкари да научат основни похвати в приготвянето на различни печива.

В Софийска гимназия по хлебни и сладкарски технологии (СГХСТ) вече се проведе и първият курс на Академията, по време на който певицата Деси Добрева и гостите на събитието, под ръководството на лектори от училището, се научиха как да замесят, украсят и изпекат коледни питки и меденки.

„Желанието ни да запазим българските традиции в печенето и голямото разнообразие от продукти, които „София Мел“ предлага, ни доведоха до идеята за Академия „Изпечи с любов“. Тя акцентира върху възможността на съвременната жена да научи традиционни и модерни, лесни за приготвяне вкусотии, подходящи за цялото семейство, както и да придобие и усвои основните похвати в пекарството и сладкарството“, каза Илия Великов, управляващ директор на „София Мел“.

Кампанията дава възможност на участниците да превърнат в забавление приготвянето на традиционен хляб или домашни сладки и обръща внимание върху значимостта от създаване на добра хранителна култура и използването на качествени продукти в ежедневието. Те ще научат и за какво се използват различните типове брашна и за какви печива е по-подходящ един вид брашно от друг, за да могат да изберат най-правилното брашно за съответната рецепта.

desi_akademiq

През януари, февруари и март 2017 г. академията „Изпечи с любов“ ще събере десетки начинаещи в пекарството и сладкарството. На всяко едно от събитията специален гост-лектор, който активно се занимава с кулинария, ще предаде тънкостите в приготвянето на своите любими рецепти.

По време на обученията ще се приготвят разнообразни печива, сред които: традиционен хляб, кифли, баници, питки, мъфини, меденки, пандишпаново реване, дребни сладки и други вкусни изкушения.

Всеки, който желае, ще има възможност свободно да се регистрира за участие в курсовете. Кандидатите трябва да отговарят на условията и правилата, които са публикувани на www.sofiamel.bg/academy.

„ГудМилс България“ ЕООД е една от най-големите и модерни мелници на Балканския полуостров, функционираща от 1986 година. През своята 30-годишна история „София Мел“ е лидер в производството на брашно в България с 99% разпознаваемост и 55,6% пазарен дял в стойност. Компанията предлага най-качествените продукти, отговарящи на различните вкусове и предпочитания.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.