MENU

Най-красивите цитати от книги за лятото

lqto_citati

Най-красивите цитати от книги за лятото

Лятото винаги върви ръка за ръка с хубава книга. А когато тя е в унисон със сезона, вдъхновението за почивка и безгрижие е дори още по-силно. В този дух, подбрахме някои от най-красивите цитати за лятото, които ще ви помогнат не само да подберете подходящо четиво за отпуската си, но и да се потопите в лятото пълноценно. Защото, както казва писателката Шарлейн Харис: „Книгите са най-евтината ваканция, която можете да си купите“ 😉

1. „Едно от предимствата на лятото беше, че всеки ден имахме повече дневна светлина, на която да четем“Джанет Уолс, „Стъкленият замък“.

2. „И така, със слънцето и изобилието от листенца, никнещи по дърветата, подобно на нещата, растящи на забързан каданс във филмите, аз имах познатото убеждение, че с лятото животът започваше отново“Ф. Скот. Фитцджералд, „Великият Гетсби“.

3. „Земите на замъка блестяха на слънцето, сякаш току-що боядисани; безоблачното небе се усмихваше на себе си в огледално гладкото езеро; сатенено-зелените ливади настръхваха от време навреме от нежния бриз: юни беше настъпил“Дж. К. Роулинг, „Хари Потър и Орденът на феникса“.

Прочетете още:

19 интересни фактa за Дж. К. Роулинг и книгите й

4. „Пролетта отлетя бързо и дойде лятото. И ако в началото градчето беше красиво, то сега беше в пълния блясък и пищност на своето богатство. Величествените дървета, които изглеждаха нищожни и голи през по-ранните месеци, сега избуяха силни и здрави; и протягаха своите зелени ръце над жадната земя, превръщайки откритите и голи пространства в кътчета за релакс с дебела и приятна сянка, от която да гледаш към необятната шир, огряна от слънцето и простираща се навред. Земята бе надянала своята най-ярко зелена мантия и разпръснала най-наситените си аромати. Това беше най-важният и жизнен период от годината. Всичко беше радостно и разцъфващо“ Чарлз Дикенс, „Оливър Туист“.

lqto_citati35. „Лятото настъпваше; Двамата с Джем го очаквахме с нетърпение. Лятото беше най-хубавият ни сезон: да спим в креватчетата на задната веранда или да се опитваме да спим в къщичката на дървото; лятото беше всичко хубаво за ядене; то беше хиляди цветове в изсъхналия пейзаж. Но най-вече, лятото беше Дил“Харпър Лий, „Да убиеш присмехулник“.
6.
„Чудя се какво би било да живееш в свят, където винаги е юни месец“ – Л. М. Монтгомъри, „Анн от Острова“.
7.
„Августовски дъжд: най-добрата част от лятото си отива, а новата есен все още не е настъпила. Странното непостоянно време“Силвия Плат, „Дневниците на Силвия Плат“
8.
„Или може би да те гледам как се наслаждаваш на безгрижно лято докато се влюбваш беше онова, което преди всичко ме държеше извън болницата“ Никълъс Спаркс, „Последната песен“.
9.
„Лекът за всичко е солената вода – потта, сълзите или морето“Айзък Динесен (Карен Бликсен), „Потопът в Нордърни“ в „7 готически приказки“.

10. „Какво е хубавото на топлината на лятото без студа на зимата да й придава сладост“ Джон Стайнбек, „Пътешествие с Чарли. В търсене на Америка“.

Written by:

Published on: 22/07/2019

Filled Under: Библиотека

Views: 27014

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.