MENU

Акне и несъвършенства – много проблеми, едно решение

 

Акне и несъвършенства – много проблеми, едно решение

Акне и несъвършенства – много проблеми, едно решение

Акнето е кошмарът на пубертета. Но по-лошото е, че в много случаи споменът за него остава и след това, под формата на петна и белези по лицето. Да не говорим за дискомфорта във визията, който предизвиква, за ограниченията и изискванията в хранителния режим, разкрасителната рутина, грижите за кожата изобщо. За щастие, за всички тези проблеми, свързани с акнето и несъвършенствата вследствие от него, вече е съществува едно общо и ефективно решение. Научи повече за него!

Въпреки че акнето се счита за краткотрайно състояние, то всъщност може да има значими последствия. Защото това състояние е нещо повече от пъпки и запушени пори… кожата е изложена на риск от поява на упорити белези, които са резултат от естествения жизнен цикъл на несъвършенствата, пъпките и възпаленията!

Белезите могат да засегнат абсолютно всеки, независимо от цвета на кожата му. Върху светла до много светла кожа, акнето образува червени петна, които понякога изчезват до 3 седмици, а понякога до 3 години или дори по-дълъг период (в най-тежките случаи). Каква е причината? Възпаление, причинено от увреждане и реваскуларизация на новообразуваните тъкани.

От друга страна, по-тъмната кожа, с по-усилен синтез на меланин, е изложена на най-висок риск от поява на акнеични белези. В такива случаи често се образуват тъмни петна, познати като поствъзпалителни хиперпигментации. Възможно е да останат в продължение на няколко години или дори никога да не изчезнат.

И ако не се лекуват достатъчно рано, акнеичните белези могат да станат повод за тревожност, ниска самооценка и чувство на неудовлетвореност, което дава отрицателен ефект върху ежедневието на младите момичета и момчета.

EFFACLAR-DUO-[+]_Etui-Soin-40ml-GB_1С пускането й на пазара през 2009 г. формулата Effaclar Duo на дермоконцерна La Roche – Posay отбеляза повратна точка в грижата за акнеична кожа. Комбинирайки ефикасност и отлична поносимост, този продукт черпи директно от експертизата Effaclar – водеща гама продукти за мазна и чувствителна кожа с несъвършенства в европейските аптеки.
През 2014 г. La Roche – Posay прави още един пробив в разбирането за последствията от несъвършенствата на кожата. Новият Effaclar Duo [+] е подсилена формула с ефикасност против всички признаци на проблемната кожа, предразположена към акне: възпалителни лезии, ретенционни лезии и превенция срещу остатъчни белези (промяна в цвета на кожата). Цялостна грижа за кожа, предразположена към акне, която намалява тежките несъвършенства, коригира и предотвратява появата на белези.
В основата на иновативната формула е Procerad™ – патентована многоспектърна, оригинална активна съставка с вече доказана впечатляваща ефикасност за възстановяване на защитната бариера и целостта на кожата. Присъединявайки се към комбинацията от активни съставки от оригиналната формула (с вече доказано действие за отпушване на порите и коригиране наа лезии), Procerad™ увеличава ползите от продукта и дава нови доказателства за ефикасност: след 24 часа дори тежките несъвършенства са видимо по-малко зачервени, след 8 дни са намалели, след 4 седмици порите са отпушени, кожата е с изгладена текстура, зоните с лъскавини и омазняване изглеждат по-добре регулирани.

Чрез едновременното въздействие върху фазите на възпаление и меланогенеза (има риск от свръхпроизводство на меланин), Procerad™ има двустранно проактивно действие върху формирането на пигментациите и демонстрира реална способност за действие против поствъзпалителните хиперпигментации, предлагайки уникално ефективно коригиращо действие както върху червените, така и върху кафявите петна.

С какво е различен Effaclar Duo [+]?

EfEffaclarDuo_201307_29607v2Simplif_1faclar Duo [+] има и още едно предимство. Тъй като акнеичната кожа се характеризира със специфична чувствителност, уникалната гел – текстура на продукта осигурява мигновена наслада при нанасяне. Едновременно плътна и разтапяща се в кожата, тя попива бързо, без нужда от втриване (това може да обостри възпалението). Не е мазна, не лепне и има дълготраен матиращ завършек. Представлява отлична основа за грим. А кожата е хидратирана в продължение на 24 часа.
Дерматолозите са категорични: Effaclar Duo [+] е кулминацията на задълбочено изследване на механизмите, криещи се зад несъвършенствата на кожата и ефекта им върху ежедневието на пациентите. Само с един продукт се постига цялостен ефект върху различните типове несъвършенства, което опростява терапията и позволява постигане на още по-добри резултати – особено сред тийнейджърите.
За да намалиш риска от белези, специалистите активно съветват да не пипаш пъпките, защото изстискването наррушава целостта на кожата и влошава състоянието. Колкото по-дълбоко е раздразнението, толкова по-трудно е за организма да поправи увреждането и толкова по-вероятно е да остане белег върху кожата. Най-добре би било да използваш Effaclar Duo [+]. Нанасяй върху цялото лице сутрин или вечер, след почистване (най-добре с Еffaclar почистващ измиващ гел) и отлично подсушаване на кожата.

А ти имаш ли нужда от продукт за акнеична кожа с несвършенства? La Roche-Posay ще се погрижи за 3-ма от вас. Молбата ни обаче е след това да споделите с нас впечатленията си от продукта… Пиши ни на e-mail: info@sense4style.com, сподели за проблема си и оставете координати. В петък, 14. 03. 2014 ще изтеглим на случаен принцип три имена.

2 Responses to Акне и несъвършенства – много проблеми, едно решение

  1. Румяна Румяна says:

    Здравейте, аз съм една от късметлийките спечелили EffaclarDuo. Искам да изразя възхищението си към този продукт, той спаси кожата на лицето ми, като я изглади, омекоти и подобри вида и. В комбинация с измиващия продукт лицето ми е осезаемо по-красиво и чисто.

  2. Avatar Теодора says:

    Здравейте. И аз имах късмет и спечелих от играта.
    Кремчето е много добро, бих го препоръчала на всеки, който има проблемна кожа. Заличава петна и ускорява възстановителния процес при пъпки и несъвършенства.
    Имайте предвид, че трябва да се ползва известно време, за да се видят истинските резултати. За по-чувствителна кожа може да нанасяте и друг мазен крем.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.