MENU

7 съвета при избора на бански

banski10

7 съвета при избора на бански

Подготовката за лятната почивка тече с пълна сила. След като вече сте я планирали, резервирали сте място и сте запазили билети, ви остава само да зачертавате дните от календара до дългоочакваната дата на заминаването. Само едно нещо ви остава. Най-сериозното предизвикателство, пред което са изправени дамите всяко лято – изборът на бански костюм.

Изборът на бански е процедура с различна продължителност. Пазарната треска може да приключи за час-два, но нека бъдем реалисти. Многообразното разнообразие от бански в началото на лятото е толкова впечатляващо, че е грехота да си купите първия, който приемете за задоволителен. А и един не е достатъчен, желателно е да тръгнете с поне два комплекта, за да ги редувате.

Съветваме ви да стартирате обиколките поне две седмици преди заминаването, защото изборът в последния момент рядко е подчинен на комфорта. Вземете си за компания една-две приятелки, които няма да ви спестят истината, когато надникнат в пробната. И не на последно място – облечете лека ефирна дреха, която ще сваляте и слагате с лекота в тесните пространства.

banski121. Ако и тази година не сте постигнали мечтаните плочки в коремната област, ще трябва да съобразите избора на бански с размера и формата на корема. Това въобще не трябва да ви отчайва, защото се предлагат много модели бикини, които удобно покриват и стягат отпуснатата долна част. Освен това високата талия е актуална и точно ще покрие, където е необходимо.
2. Ако сте родили скоро или имате за прикриване стрии, цял бански също не е лоша идея. Той ще ви стегне в най-проблемните зони и ще ви даде свободата да се движите спокойно по плажа, без да се прикривате с хавлия.
3. Банските от две части си остават най-предпочитаните и секси модели, особено за жените с издължен торс. Забравете за едноцветните горнища и долнища в телесен, черен, сив или кафяв цвят. Не само са скучни според околните, но и вие няма да се чувствате красиви. Перфектните бански от две части са ярки, цветни и грабващи погледа.
4. Прашка, лента, бикини или боксерки, как да изберете? Първите два варианта са за дами с устойчиво самочувствие, чиито идеални части е грехота да бъдат покривани с излишен плат. За болшинството дами обаче, бикините и боксерките са по-подходящ избор, защото ще се чувстват удобно, а и от хигиенична гледна точка са за предпочитане.

banski145. Горнищата на банските си остават най-голямото предизвикателство. Изискванията към модела не са малко. Всяко горнище трябва да има за цел да държи гърдите ви в него, а не навън. Големите гърди имат нужда от дебели презрамки, твърда чашка и банел, който да ги държи на място. Малките – от дебела подплънка, тънка презрамка, може и вид украса и цветен десен. Не бива да ви стиска на обиколка, само защото харесвате гърдите си в него.
6. Банските от тънък плат са за предпочитане през горещите летни дни. Те съхнат по-бързо и имате усещането, че галят кожата. Банските от плътен и по-стегнат плат са за вариант, ако искате да прикриете несъвършенства, но си помислете дали си струва да си тръгвате от плажа винаги мокри.
7. Винаги пробвайте банските. В някои магазини ще ви откажат да пробвате бикините, но това не е редно. Хубавите бански са с предпазно парче долу, което предполага хигиенна защита. Между банския на закачалка и облечения понякога има сериозна разлика. За да не се връщате в магазина за смяна, по-добре го пробвайте и се уверете, че стои по ваш вкус.

Трябва да признаем, че колкото и време да отнеме, изборът на бански е най-приятната прелюдия към лятната почивка. Насладете й се.

Written by:

Published on: 20/06/2019

Filled Under: Мода

Views: 5850

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.