MENU

Пласидо Доминго изпя „Моя страна, моя България“ за финал на концерта си

placido

Пласидо Доминго закри концерта си с „Моя страна, моя България“

 

Пласидо Доминго за пореден път доказа класата и величието си, като изпя на чист български песента „Моя страна, моя България“ за финал на своя първи концерт в страната ни.

Испанският тенор, носител на 11 награди “Грами” Пласидо Доминго огласи с мощния си тенор зала “Арена Армеец” навръх празника на любовта и виното 14 февруари. Само за няколко часа той омагьоса зрителите, а секунди след края на най-голямото културно събитие за тази година в интернет започнаха да се появяват и първите отзиви.

Изпълненията на известния като един от „Тримата тенори“ Пласидо Доминго бяха акомпанирани от Софийска филхармония, диригента Жорди Бернасер и сопраното Микаела Оесте, както и Вирджиния Тола, която е ученичка на българската оперна певица Райна Кабаиванска. Заедно с тях той изпя някои от емблематичните за кариерата си арии, както и части от оперети, мюзикъли и популярни испански любовни песни.

Най-голям фурор обаче предизвика финалното изпълнение на концерта, което изправи всички присъстващи на крака. В акомпанимента на двете прими Пласидо Доминго изпя на български език „Моя страна, моя България“. В интервю преди голямата вечер тенорът сподели, че от 40 години мечтаел да посети страната ни. И със сигурност това посещение няма да бъде взаимно забравено.

Пласидо Доминго е един от най-великите и влиятелни световни артисти за всички времена – ненадминат тенор с над 140 роли в своята впечатляваща кариера. Той ще остане в историята и като неделима единица от съзвездието трима тенори – Доминго, Карерас, Павароти.

Written by:

Published on: 15/02/2014

Filled Under: Събития

Views: 2439

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.