MENU

Как да станеш част от хобито на гаджето си?

Как да станеш част от хобито на гаджето си?

Как да станеш част от хобито на гаджето си?

 

Хобито на гаджето ти е онази непристъпна за теб територия, в която той се чувства в мир със себе си, силен и независим. Вместо да си втълпяваш, че си нежелана и пренебрегвана, трябва да разбереш, че мъжете имат нужда от странични занимания, за да съхранят вродения си инстинкт за независимост.

Но това не означава, че не могат да споделят хобито си с теб. Напротив! Вместо да се дразниш, че не иска да прекара един ден залепен за теб, опитай да приемеш хобито му като част от неговата същност и прояви разбиране, дори да е само привидно. Ето няколко съвета как да станеш част от хобито на любимия.

Компютърни игри

Най-актуалното хоби в последните години. „Покосява” мъже от всички възрасти. Струва ти се особено досадно, защото гаджето ти си е в къщи, а духом напълно отсъства. Трудно е да привлечеш вниманието му, докато той съсредоточено се взира в монитора, трака ожесточено по клавиатурата, задъхва се, проклина въображаемия противник… Познато, нали?

Начин за отвличането на вниманието му има, но ако приложиш психологически подход. Опитай да проявиш интерес към сюжета на играта, попитай го с кои клавиши играе, каква е тактиката му, дай предложение за бъдещ ход. Дори и да ти откаже ще блеснеш с познания като отвърнеш „имаш safe gamе, ако не стане, ще опиташ отново”. Дай му два часа, след което, ако всичко върви по план, ще чуеш заветното „а на теб какво ти се прави днес” в знак на благодарност?

Футбол
ID-10044266Колко ли въздишки от отегчение и досада издаваш средно за 90 минути игра? Много! Почти не се сещаш за мъж, който да не е запален по футбола. Е, има и такива, но явно не си имала щастието да попаднеш на такъв. Ходенето по мачове, компанията му от скандиращи запалянковци и смешните песни, които пее (спести му, че ги намираш за такива) са хоби, от което понятие си нямаш.
Да видим… това, което можеш да направиш е отново симулация на интерес, но този път има и приятна част. Първо го накарай да ти обясни какво точно е дузпа, пряк и непряк свободен удар, тъч, пас, засада и т.н. Докато той чете лекция по футболна теория, ти хвърли едно око на любимия му отбор – все някой от ритнитопковците ще ти хване окото. Виж в интернет какво ново около сладурите В. Божинов, Д. Бербатов, Роналдо, Бекъм и го закови като му кажеш в кои отбори играят. Гаджето ти ще се радва на яката мацка, която има до себе си, а ти стискай зъби, докато чуеш последния съдийски сигнал.

Риболов

Най-безобидното хоби, с което можеш да се сблъскаш. Феновете на риболова обикновено са спокойни и не напрягат колкот футболистите и геймърите. Е, не си очарована от буркана с червеи и мухи, но пък, ако не са ти пред очите не е голяма драма. За теб риболовът е скучен и монотонен, но за него е подсъзнателен начин за ловуване и осигуряване прехраната на семейството.

Ако не мрънкаш и проявиш търпимост към хобито му, той с удоволствие ще те взима с него и преживяването далеч не е толкова неприятно. За целта си приготви приятно четиво, направи вкусни сандвичи, вземи дебело одеяло, върху, което да полегнеш, зареди MP-3-ката си с любима музика и се наслади на един мързелив ден, в компанията на гаджето си. Само бъди тиха – не искаш да уплашиш рибата, нали?

Коли и мотори

Тук вече трудно се симулира интерес. Ако не си активен шофьор е почти невъзможно да се заинтересуваш от устройството на двигателя и състоянието на свещите, но и да го направиш, той едва ли ще се заблуди, че „просто искаш да знаеш”. А и мъжете обичат да си говорят със себеподобни на тези теми.

Ако гаджето ти има кола или мотор, към които изпитва силна привързаност, гледа ги с нежен поглед, изпълнен с гордост и ги докосва с внимание, за което можеш само да мечтаеш – то спасение няма. Обича си машината и това е. Все пак за твое удоволствие може те вози с колата нагоре-надолу, а с мотора да си правите извънградски разходки и пикници. Второто си е направо страхотно преживяване, но нека преди всичко да ти осигури удобна каска и подходяща екипировка.

Фитнес

ID-100122626От това хоби можеш да извлечеш ползи за себе си, но само, ако не прекрачиш границата на удоволствието от спорта. Ако гаджето ти ходи на фитнес 3 пъти седмично, тренира вкъщи и внимава какво яде, то е лесно да увлече и теб. А ето ти повод да свалиш упоритите 3 килограма, които са ти в повече.
Не на последно място ще се чувстваш във форма и ще излъчваш самочувствие, когато сте заедно, защото не само той ще се хвали със стегнато дупе. Може да ходите заедно на тренировки или пък да тичате в парка – позволявай му да те съветва и да изпъква с наученото от инструктора. А и признай си – изглежда добре, нали?
Екстремни спортове
Вариантите са два – или си екстремна личност или не си. За екстремни спортове смятаме – скок с бънджи, с парашут, катерене, рафтинг, сноуборд, планинско колоездене, паркур. Ако някой от изброените е хоби на гаджето ти то добре помисли дали си струва да се правиш на героиня, за да се издигнеш в очите му.  От друга страна няма как да разбереш от кой тип си, ако не опиташ.

След като си решила да приемеш предизвикателството поговори с него – нека той те насочи към най-малко екстремния спорт, който му дойде наум и в който можете да участвате и двамата. Например рафтинг! Не е опасен, ще бъдеш в компания от опитни повелители на бързеите, но най-важното – той ще бъде до теб и няма да позволи нещо да ти се случи.

Да обикнеш, приемеш или търпиш хобито на гаджето си е истинско предизвикателство. Можеш и да не си правиш труда. Но ако опиташ, бъди сигурна, че той ще го оцени. Няма да ти върне жеста като обикаля с теб по моловете, но пък затова си имаш приятелки. По-важното е, че ще заздравите връзката си и той ще се чувства като истински късметлия, че те има до себе си.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.